Vrijeme je za polo majice

Povratkom modnog stila 90-ih godina, koji je ove sezone posebno nadahnuo mnoge dizajnere, polo majica ponovno se našla u fokusu
245 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2016. 12:03h

Ovog proljeća polo majice doživjele su veliki povratak na ulice, a mnogi svjetski dizajneri pokazali su svoju interpretaciju ovog kultnog odjevnog komada

Polo majica, takođe poznata i kao majica rezervirana za golf ili tenis sada više nije namijenjena samo za sport.

Jednostavna majica s kratkim rukavima koju krasi kragna, prorezi sa strane, džepić i nekoliko dugmadi, najčešće je izrađene od piketa, čvrstog pamuka koji joj daje lijep i postojan oblik.

Povratkom modnog stila 90-ih godina, koji je ove sezone posebno nadahnuo mnoge dizajnere, polo majica ponovno se našla u fokusu.

Nenametljiv komad koji pristaje uz gotovo sve u ormaru i lako se kombinuje. Prisjetimo se luckaste Margot Tenenbaum koja u filmu Wesa Andersona nosi isključivo polo majice kao najdraži odjevni komad.

Posljednjih sezona sportska odjeća postala je sve popularnija.

Majice s kapuljačom, sportske jakne pa čak i trenerke doživjele su svoj veliki povratak, a ovog proljeća mnogi dizajneri su svoju inspiraciju pronašli u polo majicama.

Dok su se neki držali klasike, poput Burberry Brit bijelog modela s puf rukavima, Marni, Gucci, Stella McCartney i Miu Miu otišli su korak dalje i svoje modele učinili jako atraktivnima.

Prozirni materijali, sjajni lame i kombinacije nekoliko boja dočarali su nam ovaj, naizgled običan komad na potpuno drugačiji način.

Perfektan komad koji će ove sezone savršeno pristajati uz još uvijek moderne, plisirane suknje za chic dnevne kombinacije, a odlično će funkcionisati i uz kilot pantalone i sandale.

(buro 24/7)

Galerija

Bonus video: