Poput tanga izazovno, ali ne i vulgarno

Nakon dvanaest godina karijere, kreatorka se prvi put odlučila za samostalnu reviju
200 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2016. 05:59h

Crnogorska kreatorka Marina Banović - Džuver, sinoć je u restoranu “Stara kuća” u Podgorici, pred više od dvjesta ljudi u publici, predstavila svoju novu kolekciju “Tango, da” u okviru samostalne revije.

Voditeljka Dajana Golubović prisutnima je na početku večeri, otkrila nešto više o Marininoj inspiraciji - tangu, te najavila performans plesne škole “Sonrisa”, odnosno plesnog para Slobodana i Jelene Vukčević i frizera Ivana Vukčevića, čiji je tim bio zadužen za frizuru i šminku manekenki.

Reviji je prethodio i kratki film Nikole Novovića koji je predstavio crnogorsku kreatorku i njen rad, a nakon nastupa Monike Knezović, koja je na sebi imala kreaciju Banović - Džuver, počela je i revija od 40 ručno izrađenih modela, koji su poput tanga, u pojedinim momentima dodirivali izazovnost, ali nisu prelazili granicu vulgarnog.

“Tematika haljina je tango, ali ne u smislu da su haljine plesačke, nego su više definisane pokretom zato što je tango jedan poseban ples i taj pokret koji je možda u većem dijelu agresivan, smjenjivanje emocija kroz taj ples, prikazani su kroz kretanje forme u samoj kolekciji koju sam osmislila”, objasnila je ranije dizajnerka.

Prema njenim riječima, kolekcija je izrađena od plemenitih i prirodnih materijala kao što su svila i vuna, pretežno u crvenoj i crnoj boji, ali su se u kolekciji mogle vidjeti i kreacije u bež, bijeloj i roze.

Jedan dio kolekcije bio je “Haute Couture”, odnosno visoka moda, drugi “Pret a Porter”, odnosno odjeća koja veoma nosiva, a treći dio namijenjen je svečanim prilikama, s obzirom na to da se, kako je kreatorka ranije istakla, bliže mature i drugi slični događaji.

Nakon revije, pred prisutnima su ponovo zaplesali članovi plesne škole “Sonrisa”, a poslije njih pistu su preuzeli članovi benda “Highway”, koji su izveli pjesmu “The Real Thing”.

Reviju je pratila i izložba dvadesetak slika pretežno velikog formata Ivane Tiodorović.

Galerija

Bonus video: