ALEKSANDAR DADO JOVANOVIĆ

Predstavlja modele u Rusiji, pa u Turskoj

Inspiracija, kao i u prethodnim kolekcijama je seksipilnost
65 pregleda 4 komentar(a)
Dado Jovanović, Foto: Vlada Miladinović
Dado Jovanović, Foto: Vlada Miladinović
Ažurirano: 11.02.2019. 08:03h

Crnogorski dizajner Aleksandar Dado Jovanović, predstaviće se na Nedjelji mode, koja će u Sankt Peterburgu biti održana od 7. do 10. aprila, a tim povodom on je u razgovoru za Vijesti otkrio kako je došlo do poziva, te šta će predstaviti ruskim ljubiteljima mode.

“Prošle godine kao prvak Balkana sam učestvovao na svjetskom takmičenju u Moskvi gdje je član žirija bio predstavnik St.Peterburga Fashion Weeka i od njihove organizacije sam dobio prvo mjesto i kao nagradu učestvovanje na njihovoj nedjelji mode”, kaže on i dodaje da je odabran u konkurenciji od 68 dizajnera iz cijelog svijeta.

Jovanović ističe da je prilikom predstavljanja u Moskvi dobio i brojne ponude za saradnju, pa je njegov rad već poznat tamošnjoj publici, što mu je i bio cilj učešća u takmičenju.

Za razliku od tada, ovoga puta će njegova kolekcija, koja je trenutno u izradi, premijerno biti predstavljena u Rusiji, a tek potom domaćoj publici.

“Nakon toga predstaviću se i u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i u maju u Turskoj, gdje ću pored svoje revije, učestvovati na još jednom svjetskom takmičenju ispred Crne Gore, a u pitanju je 'Best Dress Universe 2016'”, pohvalio se on, a zatim otkrio i šta će predstaviti u Sankt Peterburgu.

“Već dvije godine sam razmišljao o nazivu kolekcije 'Žena bijele noći' i ovo je bila idealna prilika da uradim kolekciju sa tim nazivom, jer se upravo 'bijele noći' javljaju u tom gradu”, nagovijestio je Jovanović.

“Inspiracija, kao i u prethodnim kolekcijama je seksipilnost, ne žene, već dame, jer seksipilnost kod žene može preći u vulgarnost što se i dešava u većini slučajeva”, objašnjava dizajner koji će prilikom izrade koristiti ručno vezeni til sa kristalnim perlama i kristalima.

“Na jednoj haljini ima čak i do 15 hiljada perlica, korišćeni su i muslin-svila, kao i krzno, jer je u pitanju kolekcija jesen - zima 2017. Prepoznatljiv sam po bijeloj boji, tako da i ovog puta nisam odstupio od nje, s tim što će se pojaviti i modeli u boji kože, sa srebrnim i zlatnim detaljima”, otkrio je on.

Modeli su kaže namijenjeni za specijalne prilike, kao što su vjenčanja, mature i druge bitne životne događaje, jer je u pitanju visoka moda.

“Ruski mladi dizajneri rijetko rade visoku modu, ali su izvrsni kao dizajneri u onome što rade, ja sam bio jedini dizajner visoke mode kada sam učestvovao u Moskvi i iz tog razloga sam im bio interesantan kako medijima tako i ljudima iz svijeta mode”, pojašnjava on i dodaje da je na Fashion Weeku najavljen dolazak i ljudi iz londonskog modnog života, ali i publike iz Holivuda.