Đorđe Živaljević drži radionicu, broj polaznika ograničen

Ovo je prva radionica tog tipa koja će biti organizovana u Croj Gori, a zainteresovani se mogu prijaviti na linku http://www.djordjezivaljevic.com/workshop-2016.
429 pregleda 0 komentar(a)
Đorđe Živaljević, Foto: Privatna arhiva
Đorđe Živaljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.02.2016. 15:04h

Crnogorski fotograf Đorđe Živaljević narednog vikenda, tačnije 5. i 6. marta organizovaće Beauty Photography Workshop.

Ovo je prva radionica tog tipa koja će biti organizovana u Croj Gori, a Živaljević čija je fotografija ušla među deset najboljih na svijetu na čuvenom takmičenju Hasselblad Master 2016, ističe da je broj polaznika ograničen. Kurs će biti održan u njegovom studiju.

“Ovo je intenzivni jednodnevni kurs koji zahtijeva punu pažnju i posvećenost. Proći ćemo kroz osnove studijske rasvjete za beauty fotografiju, varijacije, modifikatore i podaševanja svjetla. Akcenat stavljamo na rad i fotografisanje profesionalnog ženskog modela. Svaki polaznik će imati odvojeno vrijeme da fotografiše model, uz konsultacije sa predavačem”, objašnjava Živaljević dodajući da će polaznici nakon kursa imati bolje razumijevanje svjetla i kompozicije, a pokazaće im i osnovne tehnike postprodukcije.

Živaljević se bavi fotografijom od 2005. godine, a nakon obuke u Veneciji, potpuno se posvećuje istoj. Njegovi radovi bili su prikazani na nekoliko kolektivnih izložbi, a imao je i dvije samostalne izložbe "Vjenčanja i studio", odnosno "Elementi kruga".

Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su najznačajnije „Najbolji kadar” - Beogradski filmski festival, 2007. godine, zatim prvo mjesto na konkursu „Le plus grand concours photo du monde” francuskog časopisa „PHOTO”, 2010. godine, a dva puta je bio proglašen za fotografa godine na manifestaciji "Montenegro fashion awards".

Zainteresovani se mogu prijaviti na linku http://www.djordjezivaljevic.com/workshop-2016.

Bonus video: