Od svarovski kristala do stila Kim Kardašijan

Nakon revija turskog brenda Mavi i Hunt, iza kojeg stoje Lazar i Kristina Ilić, ljubitelji mode mogli su da pogledaju “Gypsy Magic” koju je uradio Kovačev, ali i “Black White vs Color”, koju su pod zajedničkim imenom MK Exclusive, dizajnirali slovenački kreatori Marjan Krnjić, Joel Loyo i Sara Savnik.
98 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2015. 23:16h

Prvo veče modne manifestacije Carling Fashion Week Montenegro, koje je sinoć održano u podrumu vina Šipčanik, otvorila je crnogorska dizajnerka Sanja Bobar, a nakon njenih modela prisutni su imali priliku da pogledaju revije brendova MK Exclusive, Mavi i Hunt, kao i kolekciju srpskog kreatora Vasilija Kovačeva.

Bijele haljine preovladavale su u kolekciji “Heart of Fashion” Sanje Bobar, dok su ostale u boji bile ukrašene cirkonima i čipkom, a dizajnerka je za Vijesti potvrdila da su u pitanju vjenčanice i toalete za kume.

“Prezadovoljna sam. Naročito zbog toga što mi je pripala čast da otvorim ovu manifestaciju, ali samim tim je i odgovornost bila veća. Za večeras sam, moram da priznam, sa posebnom pažnjom radila modele”, kazala je ona, dodajući da nije odstupala od svog dosadašnjeg stila.

“Nisam odstupala od glamuroznih haljina po kojima sam prepoznatljiva, ali sam dala ovaj put malo više ručnog rada...”, kazala je Bobar.

Njenu reviju otvorila je prva pratilja mis Crne Gore, Katarina Keković dok je posljednji model ponijela zvanično najljepša Crnogorka u 2015. godini, Nataša Milosavljević, koja je prošetala u haljini sa kojom će se predstaviti na izboru za Miss World i to tokom večeri dizajnera.

“Izrada te haljine je trajala više od dva mjeseca, napravljena je od original Svarovski kristala, ruže u tri nijanse su ručno rađene, tako da je sve na kraju ispalo onako kako smo zamislili”, pohvalila se dizajnerka.

Nakon revija turskog brenda Mavi i Hunt, iza kojeg stoje Lazar i Kristina Ilić, ljubitelji mode mogli su da pogledaju “Gypsy Magic” koju je uradio Kovačev, ali i “Black & White vs Color”, koju su pod zajedničkim imenom MK Exclusive, dizajnirali slovenački kreatori Marjan Krnjić, Joel Loyo i Sara Savnik.

“Nas troje već dugi niz godina sarađujemo i pripremali smo se za crnogorsku Nedjelju mode vrlo kratko i zato nismo imali vremena”, kazao je za Vijesti Krnjić, ističući da su ove godine već predstavili tri kolekcije.

“Nije nam bila poenta da pokažemo šta znamo, jer mi radimo i sa Kim Kardašijan i sa Jelenom Karleušom, htjeli smo da u kolekciji bude kreacija sve trojice i mislim da smo napravili dobru kolekciju”, rekao je on, a zatim prokomentarisao crnogorske kolege.

“Pogledali smo reviju koja je bila prva i po meni je kul i šik, ali mi radimo odjeću koja se prodaje. Ja sam u Sloveniji vrlo provokativan, meni nije problem da u kreacije stavim čipku i kristale, ali moj ormar je mali, jer nema potrebe da gledam stvari koje sam kreirao. Bitno mi je da se dobro prodaju modeli. Tako da je prva revija bila super, ali ja ne znam gdje bih to prodao”, zaključio je dizajner koji je sa kolegama iskoristio priliku da pošalje poruku protiv terorizma napisanu na tijelu manekena.

Prisutni su imali priliku da vide i kako se u ulozi modela snašao glumac Dušan Kovačević, a planirani nastup njegovog kolege i pjevača Slavka Kalezića je izostao iz nepoznatih razloga.

Galerija

Bonus video: