TAKMIČENJE 19. DECEMBRA U KINI

Crnogorska misica dobila tri haljine od dizajnera sa Kosova

Kreator Basini je putovao 12 sati kako bi joj uručio haljine
218 pregleda 0 komentar(a)
Nataša Milosavljević, Foto: Facebook
Nataša Milosavljević, Foto: Facebook
12.02.2019. 18:19h

Mis Crne Gore za 2015. godinu, Nataša Milosavljević, dobila je na poklon tri haljine od kosovskog  dizajnera  Amela Basinija, a kako je do te saradnje došlo, objasnila je u razgovoru za “Vijesti”.

“Mi smo se upoznali prije pet godina na jednoj reviji u Crnoj Gori i pričali smo veoma kratko, razmijenili smo desetak riječi, ali očigledno je to bilo dovoljno, pa me je zapamtio i sjetio me se sada”, ispričala je Milosavljevićeva, dodajući da su haljine iz kolekcije koju je on predstavio prije nego što je postala zvanično najljepša Crnogorka za tekuću godinu.

“U te modele je uložio dosta vremena i truda. U pitanju su svečane haljine rađene od svile, čipke i kristala”, pojasnila je ona, otkrivajući i ko je dizajner koji joj je poklonio svoje kreacije.

“Kreatoru Amelu Basiniju su preci porijeklom iz Italije, ali on živi i radi na Kosovu, odnosno u Prištini. Ne zna baš najbolje naš jezik, pa mu je lakše da priča na njemačkom, ali nekako smo se sporazumjeli”, kazala je Milosavljevićeva.

Prema njenim riječima, Basini je putovao 12 sati kako bi joj uručio haljine i ujedno prisustvovao njenom slikanju u njima, a ona ga je ugostila u Herceg Novom.

“Bio je ranije u Podgorici, ali nikada u Herceg Novom, pa sam se potrudila da se lijepo osjeća. Bio je oduševljen, kako gradom, tako i ljudima sa kojima sam ga upoznala i sa ekipom koja je bila zadužena za fotografisanje”, rekla je mis Crne Gore.

“Odradili smo slikanje u Herceg Novom u tim haljinama, na mojim najdražim lokacijama. Tim koji je radio je šminkerka Nataša Brajović i fotograf Istvan Czekus”, kazala je ona.

“Svi smo lijepo sarađivali, nikada nisam imala ljepši foto sešn, jer je vrijeme proletjelo. Nikada nisam tako brzo završila sa fotografisanjem. Baš su me prijatno iznenadili”, pohvalila je Milosavljevićeva svoju ekipu.

Ipak, kada bude predstavljala Crnu Goru na svjetskom izboru u ljepoti “Miss World”, Milosavljevićeva neće moći da predstavlja njegov rad.

“Moj oficijelni dizajner je Sanja Bobar i niko sem nje ne može biti prezentovan na izboru 'Miss World', kada su u pitanju večeri na kojima se bira najljepša haljina i slično, ali možda ću moći da ih obučem na nekim manje formalnim događajima. Haljine koje sam dobila od Amela sigurno ću iskoristiti po povratku u Crnu Goru”, objasnila je ona.

Nataša će Crnu Goru predstavljati na 65. izboru za mis svijeta, koje će se ove godine održati u Kini, 19. decembra.

Mogla bi postati zaštitno lice sljedeće kolekcije kreatora

Kako kaže Milosavljević, haljine koje je dobila od Basinija su sada njene i neće ih vraćati, a na pitanje da li će se saradnja sa kosovskim dizajnerom nastaviti, odgovara potvrdno.

“Sigurno. Kada se vratim nastavićemo saradnju”, nagovještava ona, a potom otkriva da postoji mogućnost da pored nošenja modela na njegovim revijama saradnja bude proširena i na dugoročnijem planu.

“On trenutno radi na novoj kolekciji, pa smo razgovarali o mogućnosti da budem  zaštitno  lice te linije”, tvrdi mis Crne Gore, koja je slike postavila i na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

“Svake godine prate se zvanične strane djevojaka iz svih zemalja, pa je veoma bitno da postavljamo slike na kojima predstavljamo naše svakodnevne i druge aktivnosti, kao što su revije i humanitarne aktivnosti”, istakla je ona.