I maneken iz Crne Gore među zvanicama Vogue magazina u Dubaiju

“Kontakt uživo je od većeg značaja nego preko slike ili Interneta. Poznato je da modeli u Dubaiju zarađuju na reklamama, bilbordima... Dobio sam ponudu da snimim reklamu za jednu njihovu kompaniju. Tako da ću već sljedećeg mjeseca ići opet”
235 pregleda 13 komentar(a)
Emil Osmanović, Foto: Privatna arhiva
Emil Osmanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.11.2015. 17:35h

Jedan od najuspješnijih muških modela iz Crne Gore, Emil Osmanović, privlači sve veću pažnju u svijetu mode, a nedavno je bio pozvan i na večeru u Dubaiju u organizaciji magazina Vogue, pa je o tom iskustvu, ali i o drugim poslovnim poduhvatima pričao za Vijesti.

Na početku, Osmanović se osvrnuo na protekli period i otkrio kakve je sve angažmane imao u posljednjih pet mjeseci.

“Od našeg posljednjeg razgovora u julu ove godine, dosta toga se promijenilo. Napredujem i proširujem svoje, a i poslovne, teritorijalne granice”, priča maneken, koji je nakon rada u Evropi osvojio i azijsko tržište.

“U septembru sam bio u Italiji. Započeo sam mnoge projekte, saradnju sa Ćezarom Paćotijem i brendom Futuro. Krajem novembra nastavljam započeto”, nagoveštava on i dodaje da se prije nekoliko dana vratio iz Dubaija, te da je u oktobru boravio u Parizu.

“Tamo sam imao brojna slikanja. U pauzi između putovanja sam snimio spot sa pjevačicom Nikolinom Kovač Kapor za pjesmu 'Hollywood', koji će uskoro izlazi”, otkriva Osmanović, a zatim se osvrće na večeru “Vogue Fashion Dubai Experience Gala Dinner”.

“Poziv brenda Louis Vuitton i svjetski poznatog modnog magazina Vogue bio je potpuno iznenadan. Sve se desilo neplanirano, sedam dana pred sam događaj. To je bio poziv koji nisam mogao da odbijem. Nisam razmišljao ni trena”, tvrdi on.

“Pozvali su me jer, kako oni kažu, važim za najpoznatijeg i najpraćenijeg modela sa stilom na našim prostorima. Prošlog mjeseca sam dao i intervju za UAE portal, tako da im je i to ostavilo dobar utisak. To je dokaz da sve što radimo nikad nije uzalud, kad tad neko to vidi i prepozna trud ”, kaže Osmanović.

“Veče je bilo veoma prijatno sa posebnom energijom. Žene su bile obučene u bijelo, a muškarci uglavnom u crno. Ja sam se odlučio za sivo, jer nisam želio da se utopim u masu”, kaže on i dodaje da se večera održavala u Armani restoranu u zgradi Burdž Kalifa, a da je u Dubaiju proveo sedam dana.

“Dovoljno za prvi put. Sada kada je kod nas zahladnjelo, prijalo mi je to ljetnje vrijeme, plaža, sunčanje, kupanje... Njihova trenutna jesen sa 33 stepena celzijusa je za mene ljeto. Oni dosta ulažu u svoj grad. Posebno u tehniku, tehnologiju - sve sija”, prepričava Osmanović koji je Dubai opisao kao “pustinju sa visokim zgradama i ljetnjim vremenom”.

“More mi se nije dopalo. Nije čista voda. Vjerovatno zbog tog sitnog pijeska. Neuporedivo je naše more čistije i ljepše. U zatvorenim prostorima sve je klimatizovano i to drastično nižom temperaturom nego vani. To mi se nije dopalo, već drugi dan sam bio prehlađen”, kazao je model, koji je ipak istakao i ljepše strane tog grada.

“Vidi se da ljudi ulažu dosta u Dubai i da privlače turiste”, zaključio je Osmanović, kojeg na društvenoj mreži Instagram prati 84 hiljade fanova iz svih krajeva svijeta i čije su intervjue objavili između ostalilamerički portali richievsays.com i examiner.com, kao i mediji iz Slovenije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih država.

“Za par dana idem za Istanbul. Zatim slijede Italija, Dubai... Međutim mene uvijek nešto novo i neplanirano iznenadi”, zaključio je maneken.

Upoznao svjetske dizajnere i dobio angažman u reklami

Kada je u pitanju atmosfera sa večere u organizaciji magazina Vogue, Emil Osmanović je otkrio svoje utiske.

“Goste su zabavljali pjevači Karla Bruni i Džeb Kaled. Sve je bilo na visokom nivou, što je i normalno za Dubai, jer se zna koliko oni ulažu u sve što rade. Meni je ovaj poziv bio od velikog značaja. Imao sam priliku i čast da sjedim, upoznam, razgovaram i večeram sa mnogim modnim, svjetski poznatim dizajnerima, sa ljudima iz Vogue magazina i sa ostalim zvanicama iz svijeta mode”, prisjetio se on.

“Kontakt uživo je od većeg značaja nego preko slike ili Interneta. Poznato je da modeli u Dubaiju zarađuju na reklamama, bilbordima... Dobio sam ponudu da snimim reklamu za jednu njihovu kompaniju. Tako da ću već sljedećeg mjeseca ići opet”, pohvalio se maneken, koji je otkrio i sa kim je sve imao priliku da se upozna.

“Od svih zvanica izdvojiću tim brendova Valentino, Christian Louboutin i Philipp Plein. Oni su mi ostavili prijatan utisak. Dobio sam poziv od Valentino tima da prisustvijem reviji 20. januara u Milanu. Ima još nekih pregovora koji su u toku”, nagovijestio je on.

Bonus video: