"NOVI MODELI VEOMA NOSIVI"

Ivana Murišić spremila novu kolekciju: Mreža kao inspiracija

„Kolekcija umnogome ima dodirnih tačaka sa prethodnom, ali svakako je korak dalje u istraživačkom smislu”
323 pregleda 3 komentar(a)
Ivana Murišić, Foto: Facebook
Ivana Murišić, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.02.2019. 19:35h

Crnogorska kreatorka Ivana Murišić predstaviće svoju novu kolekciju u okviru modne manifestacije “Carlin Fashion Week Montenegro”, koja će se od 19. do 23. novembra održati u Podgorici na tri lokacije,  u Delta Cityju, Capital Plazi i podrumu vina Šipčanik.

Murišić koja je svoju prethodnu kolekciju predstavila prije godinu dana, u razgovoru za “Vijesti” je objasnila  zašto je izostala sa modne scene u periodu kada se predstavljaju modeli za proljeće-ljeto.

“Moja poslovna taktika i jeste da prikažem jednom godišnje kolekciju koja je namijenjena za narednu godinu. Kao najbolji period za to uvijek biram novembarske modne događaje, jer upravo tada mogu prikazati modele koji se mogu odnositi kako na zimsko tako i na proljećno doba”, ispričala je ona.

Dizajnerka je zatim otkrila šta je ovoga puta pripremila za ljubitelje mode i svoje klijente.

“Ostala sam dosljedna sebi u smislu da me i dalje prati velika količina ručnog rada, trodimenzionalnost, volumen, kombinacija kože sa raznim prirodnim materijalima, kao i intenzivan kolorit”, nagovijestila je ona.

“Ovog puta me je inspirisala mreža i svi materijali sa pletom nalik mreži. A zatim sve mogućnosti koje mreža i njen preplitaj omogućava. Iz eksperimentisanja i kombinovanja mreže sa kožnim, satenskim i vunenim trakama, nastali su modeli sa karakterističnim motivima”, dodaje Murišić, koja je takođe koristila  pamuk i svilu.

Prema njenim riječima nova kolekcija je veoma nosiva.

“Ima dosta nosivih modela, ali mogu reći da je pretežno za posebne prilike, gdje cjelokupan stajling možete uskladiti, a da ne bude napadno”, tvrdi ona.

Crnogorska kreatorka je čest gost i na modnim manifestacijama u Srbiji, pa će i ovu kolekciju kao i prethodne takođe predstaviti u toj zemlji.

“Revija će biti prikazana na Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu, a potom u Crnoj Gori. Postoji mogućnost da se kolekcija predstavi i inostranom tržištu, ali o tome ćemo preciznije znati nakon predstavljanja na pomenutim manifestacijama”, otkriva Murišić.

Prethodne dvije kolekcije “Zentangle” i “Zentangle 2”, kao što se može zaključiti iz naziva bile su veoma slične, a na pitanje da li će i ova kolekcija biti nadovezivanje na prošlu ili se ovoga puta odlučila za potpuno novu priču, dizajnerka je kazala:

“Ova kolekcija umnogome ima dodirnih tačaka sa prethodnom kolekcijom, ali svakako je korak dalje u istraživačkom smislu”.

Pored rada Murišić, posjetioci crnogorske Nedjelje mode imaće priliku da pogledaju i kreacije Sanje Bobar, Marte Miljanić, Nade Koljenšić, Verice Rakočević, Vasilija Kovačeva, Darije Razumikhine, kao i brendova Antony Morato, Mavi i MK Exclusive & Joel Loyo.

„Moje modele najčešće karakterišu kao scenske”

Murišić je uz pomoć ranijih modela ostvarila veliki broj saradnji sa poznatim ličnostima, a među onima koji su nosili njene kreacije je i hrvatska pjevačica Severina Vučković.

Dizajnerka je u intervjuu za Vijesti kazala da se nada da će takvih saradnji biti još.

“Moje modele najčešće karakterišu kao scenske, pa se mnoge poznate ličnosti vide u njima. Iz kolekcije u kolekciju saradnje se proširuju, pa se nadam da će se i sa ovom nastaviti”, ispričala je ona.