Kristina Mitrović: Prijavila se zbog stipendije, a ostala bez nje

Pobjednica mi je poklonila svoju stipendiju, ali to nije bilo u skladu sa propozicijama, tako da od toga izgleda neće biti ništa. Njena je bila dobra volja i hvala joj”
178 pregleda 8 komentar(a)
Kristina Mitrović, Foto: MIKO
Kristina Mitrović, Foto: MIKO
Ažurirano: 20.10.2015. 19:25h

Nikšićanka Kristina Mitrović početkom septembra je proglašena za drugu pratilju mis Crne Gore, a Vijestima je pričala o iskustvu sa takmičenja ljepotica i otkrila više informacija o sebi.

“Imam 21 godinu, iz Nikšića sam, a trenutno živim u Podgorici gdje studiram modni dizajn na Univerzitetu Donja Gorica. Bavila sam se plesom, volim da crtam i slikam, a trenutno sam veoma posvećena studijama”, istakla je na početku razgovora Mitrović.

“Prvo sam studirala, godinu dana, državni Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine, a onda su me obavijestili da kod nas postoji Fakultet za modni dizajn. S obzirom na to da sam od malih nogu željela time da se bavim i da sam se u tome apsolutno pronašla, napustila sam ekologiju i upisala modni dizajn”, prepričala je ona.

“I stvarno sam prezadovoljna, jer mi mnogo bolje ide, ljepše se osjećam i ispunjenija sam. Inače, volim umjetnost, crtanje i slično i želim time da se bavim i da to uklopim sa novinarstvom, jer su me na izboru za mis Crne Gore proglasili za TV lice, kao i Milicu Milačić, pa namjeravam da se u budućnosti bavim modnim dizajnom i modnim novinarstvom”, otkrila je svoje planove trećeplasirana mis, dodajući da se upravo zbog fakulteta prijavila za izbor za mis Crne Gore.

“To je bio jedan od razloga, jer je vrlo bitno proći kroz cijeli taj proces, a drugi je zapravo bio i bitniji, a to je da dobijem stipendiju na UDG-u, što mi se i nije baš ostvarilo”, kazala je Mitrović, kojoj je aktuelna misica, Nataša Milosavljević, kao što je i ispričala u intervjuu za Vijesti željela da pokloni svoju stipendiju.

“Nažalost, to nije bilo u skladu sa propozicijama, tako da od toga izgleda neće biti ništa. Njena je bila dobra volja i zaista joj hvala na tome. Ona mi je, čim sam prišla da joj čestitam nakon proglašenja rekla da će meni dati stipendiju, koju je dobila kao prvoplasirana, jer zna da mi je to bilo veoma bitno, ali eto nije moglo”, istakla je ona.

Još jedan od razloga zbog kojih se prijavila za takmičenje na kojem se bira najljepša Crnogorka, bio je i ostvarivanje kontakata, koji joj kasnije mogu pomoći u svijetu mode, a kako kaže misica koja je nekada vodila informativni program, već je dobila nekoliko ponuda za rad na televiziji.

“Ranije sam vodila informativni program, ali svega dva mjeseca jer se televizija Montena zatvorila. To je bilo veoma lijepo iskustvo”, prisjetila se mis, dodajući da joj je to pomoglo da se oslobodi treme.

“Dosta mi je pomoglo, jer sam se opustila pred kamerama, u početku mi je bilo baš teško, ali kasnije i na izboru za mis sam ja najviše davala izjave”, ističe Mitrović, koja je zadovoljna trećim mjestom.

“Prezadovoljna sam svojom lentom, djevojke su bile sjajne. I svi su govorili da su ove godine finalistkinje bile najljepše, najpametnije i najinteresantnije do sada, pa i zbog toga nisam očekivala veći uspjeh. I kada su me proglasili za drugu pratilju nisam bila svjesna šta se dogodilo, već sam tek sjutra postala svjesna svega”, prepričala je ona.

Ne nada se odlasku na neki od svjetskih izbora

Kristina Mitrović ili Elma Hot, koje dijele treću poziciju na izboru za Mis Crne Gore trebalo bi, po najavi organizatora, agencije Mis Monte, da učestvuju na svjetskom izboru Miss Earth, međutim one će najvjerovatnije ostati kod kuće, kao i sve prethodne djevojke koje su dobile lentu za drugu pratilju.

“Postoji izbor za Miss Earth, ali se Crna Gora duži niz godina, koliko ja znam, ne predstavlja na tom takmičenju, jer je potrebno puno novca, pa se forsira Miss World i Miss Universe, odnosno prve dvije djevojke”, kazala je Mitrović i dodala da joj nije žao, jer želi da se posveti fakultetu koji joj je na prvom mjestu.

Bonus video: