Capital Plaza Fashion Connection od 17. do 20. oktobra u Podgorici

Fashion Connection otvoriće crnogorska dizajnerka Nataša Pejović, koja će predstaviti 23 nova modela
256 pregleda 0 komentar(a)
Capital Plaza Fashion Connection, Foto: Luka Zeković
Capital Plaza Fashion Connection, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2015. 17:45h

Šesnaesto izdanje Capital Plaza Fashion Connectiona biće održano 17, 18. i 20. oktobra u Podgorici na dvije lokacije - na petom spratu centra Capital Plaza i u vinskom podrumu Šipčanik, najavio je organizator, agencija Mondaine Models, na konferenciji za novinare.

"Bićemo posebno inovativni što se tiče tehničke organizacije, jer ćemo prve dvije večeri organizovati u prostoru koji do sada nije promovisan. To je peti sprat Capital Plaze, koji je u sivoj fazi gradnje i koji će biti iskorišćen samo za našu manifestaciju, jer će kasnije tu biti kancelarije. Na ideju nas je navela Živanšijeva revija u Njujorku, a željeli smo da našoj publici približimo svjetska modna dešavanja", kazala je za "Vijesti" Jasna Božović iz agencije Mondaine Models.

Fashion Connection otvoriće crnogorska dizajnerka Nataša Pejović, koja će predstaviti 23 nova modela.

"Kolekcija je inspirisana, kao i moje prethodne, '50-im i '60-im godinama, s tim što su modeli modernizovani u odnosu na to razdoblje. Karakteriše je kontrast stilova, materijala - radila sam, recimo, sa najfinijom svilom, ali i kožom, a ima čak i kombinacija to dvoje. Ima mnogo geometrije, a priča se vrti oko spajanja nespojivog, ali to nije ono na šta su ljudi navikli kad sam ja u pitanju - nježne večernje haljine. Od novih materijala, tu je koža, zatim til, svila, hladna vuna, a od boja zastupljene su crna, prljavo roze, bež i crvena i plava. Takođe, prvi put sam koristila dezen", ispričala je Pejović, čijih modela na modnim pistama nije bilo tri godine.

"Bila sam veoma umorna, do prošle sezone sam revije radila svake godine - od ideje do realizacije, zatim promo period i odmah zatim frka oko sljedeće kolekcije. Zato sam odlučila da se malo odmorim. Nisam bila aktivna, ali sam bila duboko u modi, posmatrala sam dešavanja bez stresa, posjećivala revije bez treme koju sama osjećam kada izlažem. Nisam planirala pauzu od tri godine, ali, eto, desilo se. U međuvremenu se desila i bebica i mislim da je sada pravo vrijeme za nove stvari", kazala je Pejović.

Iste večeri predstaviće se Nike, Premium Stars sa brendovima Polo Ralf Lauren i Gant i Boris Ćalić sa košuljama za jesen/zimu.

Druga noć počeće revijom beogradske dizajnerke Milice Opačić, nakon nje će se predstaviti Adidas, čiji će gosti biti momci iz grupe Who See, a zatim će reviju imati turski brend Gizia.

Treće večeri polaznici škole škole "Catwalk school by Mondaine models" nosiće modele Kids Land premiuma, a manifestaciju će zatim zatvoriti Fashion Company sa brojnim svjetskim brendovima. Njihov gost na reviji biće, po riječima Božović Sergej Ćetković ili Vlado Georgiev.

Bonus video: