Dado Jovanović dobio pohvale i ponude za saradnju

“Kao jedini mladi dizajner visoke mode, kako su me i najavili, dobio sam čast da zatvorim to veče, tako da smo nastupali posljednji. Interesantno je da su 66 koreografija bile iste, dok je naša bila drugačije osmišljena i koncipirana”, priča Jovanović koji je, kako su mu organizatori rekli, bio favorit medija i publike
157 pregleda 1 komentar(a)
Dado Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Dado Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.10.2015. 17:13h

Crnogorski kreator Dado Jovanović učestvovao je nedavno kao jedini dizajner sa Balkana, na takmičenju mladih kreatora u Moskvi koje organizuje fondacija ,,Ruski siluet”.

“Iz Moskve nosim prelijepo iskustvo, kao što sam i očekivao. Cijela ekipa iz Crne Gore je bila moja velika podrška, a činili su je Tatiana Birnokova, Jelena Roganovic Đurić, Nikola Marković, predstavnici Montenegro Airlinesa koji su nam bili generalni sponzori, kao i model Jelena Topalović koja je nosila moj glavni model. Cilj mi je bio da budemo zapaženi i ostavimo dobar utisak, jer je bilo 67 dizajnera na finalnoj večeri, a ja sam predstavljao ne samo Crnu Goru već cijeli Balkan, pa mi je zbog toga i odgovornost bila veća. Ono što sam zamislio uspio sam i da ispunim”, ponosan je Jovanović i dodaje da su organizatori i prije početka takmičenja bili oduševljeni njegovim radom.

“Kao jedini mladi dizajner visoke mode, kako su me i najavili, dobio sam čast da zatvorim to veče, tako da smo nastupali posljednji. Interesantno je da su 66 koreografija bile iste, dok je naša bila drugačije osmišljena i koncipirana”, priča Jovanović koji je, kako su mu organizatori rekli, bio favorit medija i publike.

“Zaista prija kada dobijete podršku publike i medija u zemlji u kojoj se prvi put predstavljate, što je zapravo za mene i najveća nagrada, posebno kada za nekoliko sati date 13 intervjua, što televizijskim što pisanim medijima. Izazvali smo veliko interesovanje ruskih medija kada su ugledali haljine, jer se moj stil razlikovao od ostalih učesnika”, prisjeća se on.

Predstavljanje u Moskvi Jovanoviću nije donijelo samo pohvale , već su pale i ponude za saradnju.

“Pošto prelazim u afirmisane modne dizajnere nakon završenog fakulteta “Del Lusso” iz Milana i osvojenih nagrada, pa čak i na svjetskom nivou, jako prijaju poslovne ponude koje i danas. Prva koja će uskoro biti realizovana je editorijal za njihov poznati modni magazin “Fashion Collection”. Rusko tržište je zainteresovano za moje haljine, ali taj dio pregovora je preuzeo Nikola Marković koji je jedan od organizatora Balkanskog takmičenja. Pored poslovnih ponuda, na finalnoj večeri dobijao sam i nagrade - poklone od sponzora”, pohvalio se on.

Prvu nagradu na takmičenju u Moskvi odnio je dizajner iz Rusije, no Jovanović tvrdi da ni Balkan ne zaostaje za svjetskom modom.

“Moram priznati da sam bio fasciniran radovima dizajnera koji su se takmičili, ali to je bilo i za očekivati. Crna Gora ide u dobrom pravcu što se tiče mladih dizajnera, i preporučio bih svojim kolegama kojima je potrebno školovanje da se prijave za sljedeće takmičenje. Ipak, zahvaljujući ovoj manifestaciji mogu sebi obezbijediti stipendije i stažiranja”, smatra on.

Bonus video: