Modno veče Seke Martinović u čast Jovanke Broz

Publika je na kraju revije pozdravila himnu SFR Jugoslavije “Hej Sloveni” ustajanjem
530 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2015. 07:21h

Modna revija crnogorske dizajnerke Slobodanke Seke Martinović, koja je održana sinoć na Trgu Republike u Podgorici, a koja je nosila naziv “Drugarica Broz - omaž ženi i jednom vremenu”, počela je sa manekenom u outfitu partizanskog vojnika, koji je kroz dvogled posmatrao publiku, dok je na video bimu projektovan kratki crno-bijeli snimak Jovanke Broz i Josipa Broza Tita.

Nakon toga je uslijedilo predstavljanje modela, a kako je Martinović ranije najavila u njima su se mogli prepoznati stajlinzi Jovanke kroz godine, pa su prve kreacije bile moderne verzije partizanki.

U kolekciji od 40 modela, koje je ponijelo isto toliko manekenki - Jovanki, mogli su se vidjeti i modeli koji su podsjećali na one koje je supruga nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRJ nosila na prijemima i u zvaničnim posjetama drugim državama.

“Zadovoljna, jesam ali kao perfekcionista znam da uvijek može bolje i više, ali s obzirom na vrijeme koje sam imala i kompleksnost same inspiracije, mislim da sam dala maksimum. Iskreno, jesam očekivala ovakve reakcije, ja podgoričku publiku poznajem”, bili su utisci Martinović nakon revije.

U najavi za reviju, dizajnerka je otkrila da je ideju o toj kolekciji imala veoma dugo, pa joj je žao što je nije predstavila za vrijeme Jovanke Broz.

“To je bila moja želja, a ja sam ideju najavila mjesec pošto je preminula, ali sam u skicama tu ideju realizovala pola godine ranije. Ja sam imala indirektne kontakte, pa čak i blagoslov, a veoma mi je žao što mi je budžet bio tanak, pa nisam mogla da pozovem potomke porodice Broz za koje znam da bi rado došli, jer je neumjesno pozvati goste o njihovom trošku”, istakla je ona.

Revija je zatvorena izlaskom velikog broja pionira, dok je u centru pažnje bio odltajmer u kojem su se vozili manekenka koja je predstavljala “glavnu Jovanku” te večeri i Vesko Ninković Džaja koji se našao u ulozi Tita.

Nakon njihovog pozdravljanja intonirama je himna “Hej Sloveni”, što je publika ispratila ustajanjem.

Galerija

Bonus video: