Sanja Bobar kreira garderobu za najljepše djevojke iz Crne Gore

"Veoma mi imponuje to što je između toliko nadarenih kreatora koji rade vrhunski posao na crnogorskoj modnoj sceni, baš meni pripala čast da radim modele za naše misice”
231 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2015. 18:44h

Crnogorska dizajnerka Sanja Bobar imaće tu čast da kreira garderobu za najljepše Crnogorke u 2015. godini, odnosno finalistkinje izbora za mis, a tim povodom ona je za “Vijesti” pričala o saradnji sa MissYu agencijom, ali i haljinama koje će djevojke nositi tokom finalne večeri.

“Na prvom mjestu treba istaći da je velika odgovornost biti dio ovako velike manifestacije, kao što je izvor za Mis Crne Gore”, počinje razgovor Bobar.

“Zaista, iskreno govoreći, veoma mi imponuje to što je između toliko nadarenih kreatora koji rade vrhunski posao na crnogorskoj modnoj sceni, baš meni pripala čast da radim modele za naše misice”, dodaje ona.

Prema njenim riječima, a s obzirom na to da je rok za završetak haljina 15. septembar kada će biti finale izbora u Herceg Novom, najljepše djevojke u 2015. godini nosiće i modele iz njene prethodne kolekcije.

“Odlučila sam se za to da kreiram deset novih modela, a da preostalih pet dopunim sa kreacijama iz moje nedavno završene kolekcije 'Step Forward', a koje su bile najzapaženije“, ispričala je dizajnerka, koja je ima malo dana za završetak deset haljina, spremna je da odgovori izazovu.

“Bez obzira na to što sam imala relativno kratak rok za izradu modela, mene sve to nije iznenadilo. Ja se ovim poslom bavim iz ljubavi i stoga stalno maštam i kreiram”, tvrdi Bobar.

“Uvijek u glavi imam ideje za nove kreacije. Na osnovu toga, malo vremena mi je trebalo da maštu pretočim u djelo. Dakle sve to me nije zateklo”, ispričala je dizajnerka, koja je bila raspoložena da otkrije i ša je inspiriše tokom rada na haljinama za djevojke koje će se predstaviti kao 15 najljepših.

“Inspiraciju uvijek nalazim u svojim emocijama, a motivacija su mi naše divne djevojke čiju ljepotu, ovom prilikom, želim da prikažem kreacijama koje će pratiti siluete njihovih divnih figura”, rekla je crnogorska dizajnerka.

Zbog toga što je izbor za svega dva dana, Bobar koja je imala nešto više od sedmice za kreiranje haljina, neće stići da u skladu sa djevojkama kreira modele.

“Nažalost, zbog nedostatka vremena, generalnu probu ćemo obaviti na dan manifestacije, odnosno izbora za mis Crne Gore”, kazala je dizajnerka, koja je prije pola godine predstavila svoju prvu kolekciju “Step Forward”, pa je ispričala šta ju je vodilo tokom rada na njoj.

“Uvijek govorim da pokušavam da stvorim kreacije koje odgovaraju svim ženama, svim oblicima tijela, svim tipovima građe”, pojašnjava ona i dodaje da su za nju sve žene lijepe.

“Svaka žena je lijepa na drugačiji način, a ja želim da kroz kreacije izvučem ono najljepše iz njih, da se osjećaju samouvjereno, seksipilno i sofisticirano”, ističe ona, a potom izdvaja detalje kojima daje akcenat.

“Preferiram duboke šliceve, dekoltee, lepršavost, otmenost, neposrednost. Pokušavam da spojim moderno sa klasičnim, glamurozno sa udobnim. Biti zanosna, a osjećati se prijatno, to je bila moja ideja vodilja”, ispričala je Bobar.

Na pitanje da li će nastaviti saradnju sa MissYu agencijom koja posjeduje licencu za izbor za mis Crne Gore, odnosno da li će tri najljepše djevojke na svjetskim takmičenjima nositi upravo njene kreacije, ona je odgovorila:

“Uvijek sam raspoložena za saradnju. Naravno, to je u ovom momentu teško predvidjeti”.

Međutim, crnogorska dizajnerka zna šta je čeka u budućnosti kada su u pitanju njeni lični planovi, pa je otkrila kada će podgorička publika moći da pogleda njene modele.

“Ovo je bila godina koja mi je postavila velike zadatke. Iza mene je kolekcija koja je predstavljena na Bazar Fashion Nightu, kao i pomenuta linija 'Step Forward' na koju sam posebno ponosna. Nakon saradnje sa MissYu agencijom, već u septebru imam čast da otvorim Montenegro Fashion Week”, otkrila je ona.

Galerija

Bonus video: