PREDSTAVLJANJE FINALISTKINJA 10. SEPTEMBRA

Mis će se birati u Herceg Novom

Top 15 djevojaka će izabrati naš stručni tim, odnosno predstavnici kompanije MissYu
181 pregleda 9 komentar(a)
Nikolina Lončar, Foto: S.Popović
Nikolina Lončar, Foto: S.Popović
Ažurirano: 14.02.2019. 01:02h

Izbor za zvanično najljepšu Crnogorku u 2015. godini održaće se 14. septembra u hotelu Palmon Bay u Herceg Novom, a nekoliko dana ranije na kastingu će biti odabrane finalistkinje, otkrila je za Vijesti portparolka MissYu agencije u Crnoj Gori i bivša misica Nikolina Lončar.

“Finalni kasting na kojem će od svih prijavljenih djevojaka biti izabrano petnaest najljepših, biće održan 10. septembra u 13 sati u hotelu u kojem će se održati i sami izbor. Tog dana biće održana i konferencija za medije kada će djevojke koje su ušle u top 15 ovogodišnjeg izbora biti predstavljene”, ispričala je Lončareva i dodala da je ovoga puta pokrovitelj izbora za mis Crne Gore, Opština Herceg Novi.

“Top 15 djevojaka će izabrati naš stručni tim, odnosno predstavnici kompanije MissYu, a za samo finale ćemo imati posebne goste među članovima žirija. Takođe i ove godine imaćemo žiri novinara koji će jednu od titula dodijeliti nekoj od naših finalistkinja”, nagovijestila je bivša misica.

Prema njenim riječima, djevojke koje budu izabrane za top 15 boraviće u karantinu, odnosno u hotelu od 10. do 14. septembra, a tokom njega će se slikati za promotivni book, katalog i finalno predstavljanje žiriju, snimati reklamni video spot, a imaće vremena i za odmor.

“U tom periodu djevojke će spremati i koreografiju, imaće poseban režim ishrane, fitinge, a biće upoznate i sa svim onim što ih očekuje na dan i nakon izbora. Ja ću boraviti sa njima u karantinu, kako bi im podijelila svoje iskustvo i pomogla im da se pripreme za eventualne svjetske izbore i da na njima u najboljem svjetlu predstave Crnu Goru kroz istoriju, kulturu i tradiciju”, objasnila je Lončar.

“Zatim ćemo sa svakom djevojkom ponaosob razgovarati, kako bi vidjeli koliko zapravo poznaju svoju zemlju”, ispričala je ona i dodala da će pored nje u karantinu sa djevojkama boraviti i tim Zorana Vukčevića, koji će biti zadužen za frizure finalistkinja, kao i Julija Đokaj, koja će šminkati takmičarke.

“Krunu koju će ponijeti naša ovogodišnja misica, kao i prošle godine dizajnirala je mlada i veoma talentovana kreatorka nakita Katarina Zlajić”, istakla je Nikolina, koja je podsjetila i na jednu od najvažnijih nagrada koje djevojke mogu osvojiti.

“Mis Crne Gore će dobiti stipendiju Univerziteta Donja Gorica, kao i još jedna finalistkinja po izboru njihovog stručnog tima. Pobjednica će osim toga, predstavljati Crnu Goru na predstojećem izboru za Miss World koji će se održati u decembru, prva pratilja će ići na Miss Universe, dok će se trećeplasirana takmičiti na Miss Earthu”, podsjetila je ona.

Iako je ranije rečeno da zainteresovane djevojke prijave mogu slati do sredine avgusta, ovaj rok je pomjeren za 1. septembar, ali će se uzeti u obzir i prijave koje budu kasnile nekoliko dana, ukoliko djevojka koja kasni opravdano nije mogla poslati ranije, a ispunjava sve uslove.

Djevojke koje žele da osvoje titulu najljepše Crnogorke, prijave treba da pošalju na mail nikolinaloncar02@gmail.com, a osim imena i prezimena, datuma rođenja, podataka o visini i težini, kao i mjerama struka, kukova i grudi, prijava treba sadržati i podatke o tome kojim stranim jezicima se djevojka služi, grad iz kojeg dolazi i dvije fotografije (lica i cijele figure), kao i broj telefona.

“Djevojke moraju biti visoke između 175 i 185 cm, težina je od 55 do 65 kg i ne smiju imati pirsinge ili tetovaže. Buduća mis ne smije imati djecu, biti udata (niti razvedena), niti imati fotografije kompromitujućeg sadržaja i biti starija od 26 godina, a zbog propozicija svjetskih takmičenja, najkasnije u februaru sljedeće godine mora biti punoljetna”, objasnila je ona.