ZAVRŠEN MONTENEGRO FASHION WEEK

Za treće veče latice i čipka

U prvim redovima tokom revije mogli su se vidjeti brojni crnogorski dizajneri, glumica Dubravka Drakić, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, manekenka Jelena Šćepanović , ali i sin srpske folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko, koji je nakon prve revije napustio manifestaciju
346 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2015. 22:14h

Na završnoj večeri modne manifestacije Mercedes Benz Fashion Week Montenegro, koja se održala u Atlas Capital centru, nove kolekcije predstavile su crnogorske dizajnerke Marina Banović - Džuver, Tijana Medenica i Milena Đurđić, kao i brend US Pollo ASSN.

Veče je otvorila Banović - Džuver koja je nakon Beograda, kolekciju “Od niti do tkanine”, predstavila i podgoričkoj publici.

“Veoma sam zadovoljna. Atmosfera u bekstejdžu je bila kolegijalna, lijepa i kvalitetna. Ja sam srećna što je dio kolekcije koja je prikazana u Beogradu prodat, pa smo je dopunili i večeras je jedan dio premijerno predstavljen”, kazala je dizajnerka za “Vijesti”.

Ona ni ovoga puta nije odustala od svog prepoznatljivog stila, odnosno nježnih boja, ručnog rada i veza insipirisanog crnogorskom nošnjom.

“Ima par dana, kada zapisujem sve ideje, ali to su periodi. Naiđe period kada ne razmišljam o tome i kada se bavim drugim segmentima mog posla, kao što su uniforme, svječane haljine za mature, za vjenčanja. Kad se radi o novoj kolekciji onda mi naviru ideje i nisam mogla da stignem ovoga puta, što ne znači da neće biti prilike”, ispričala je ona.

Na pitanje šta je njen glavni pokretač u radu, Banović - Džuver je odgovorila:

“Ne mogu reći da je motiv novac, ali jeste kad dođu i kupe vaše haljine i vi ih nemate u ateljeu i kada vam je prazna trgovina i znate da ljudi to traže”.

Nakon njene kolekcije publika je imala priliku da uživa u modelima Tijane Medenice, ali i glasu Monike Knezović, koja je izvela dvije pjesme tokom defilea manekenki i manekena u modelima brenda US Pollo ASSN.

Čast da zatvori reviju pripala je Mileni Đurđić, koja je kolekciju posvetila američkoj slikarki Džordži O'Kif.

“Kolekcija je inspirisana umjetničkim radom jedne od najvećih slikarki koje je svijet imao, Amerikanke Džordži O'Kif. Ova sjajna slikarka je imala postojanu umjetničku formu, zadržavajući se na istim temama - slikanju pejzaža, cvijeća i životinjskih kostiju“, ispričala je Milena koja je otkrila da je jedan model zadržala za sebe.

“Jesam, ostavila sam suknju u kojoj sam se poklonila publici. Naravno kad sam je radila nije bila namijenjena meni, ja u posljednjem momentu razmišljam šta ću da obučem, ali kada se ona izrađivala, znala sam da je to moj komad i da će nakon ove revije ostati u mom ormaru”, odgovorila je za Vijesti Đurđić.

U prvim redovima tokom revije mogli su se vidjeti brojni crnogorski dizajneri, glumica Dubravka Drakić, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, manekenka Jelena Šćepanović , ali i sin srpske folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko, koji je nakon prve revije napustio manifestaciju.

Galerija

Preporučujemo za Vas