Počelo takmičenje za mlade dizajnere

Takmičenje je namijenjeno punoljetnim studentima i diplomcima fakulteta likovnih umjetnosti, modnog i grafičkog dizajna, kao i dizajnerima amaterima
82 pregleda 0 komentar(a)
Mionetto Prossecco, Foto: Mionetto Prossecco
Mionetto Prossecco, Foto: Mionetto Prossecco
Ažurirano: 21.09.2018. 10:58h

Zimski Fashion Week Montenegro biće održan sredinom novembra u Podgorici, kada će priliku da predstave svoje kreacije, pored afirmisanih dizajnera, dobiti i mladi modni talenti iz Crne Gore. Glavni sponzor događaja – brend Mionetto Prosecco, u saradnji sa kompanijom G3 Spirits i Modnom Komorom Crne Gore, organizuje takmičenje za mlade dizajnere, u okviru kojeg će deset najboljih dobiti jedinstvenu priliku da učestvuje na crnogorskoj nedjelji mode.

„Mionetto Prosecco je asocijacija na Italiju i umjetnost uživanja u životu, a kada to dvoje spojimo – dobijamo modu. Zato smo odlučili da naš brend u Crnoj Gori vežemo za Fashion Week, tako što ćemo podržati mlade dizajnere i pružiti im priliku da svoj talenat pokažu široj javnosti“, navodi se u saopštenju.

Takmičenje je namijenjeno punoljetnim studentima i diplomcima fakulteta likovnih umjetnosti, modnog i grafičkog dizajna, kao i dizajnerima amaterima. Njihov zadatak je da, inspirisani zavodljivom narandžastom etiketom Mionetto Prossecco-a, osmisle i nacrtaju kreaciju. Konkursni zadatak u digitalnom A4 formatu treba da sadrži ilustraciju modela, opis ideje i opis materijala. Završene skice sa osnovnim podacima: ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, broj telefona i naziv škole/fakulteta potrebno je poslati na email konkurs@g3spirits.com, najkasnije do 07. oktobra u podne.

„Tročlani žiri odabraće deset učesnika koji će ući u uži krug takmičenja i dobiti vaučer za materijal, koji im je neophodan za izradu fizičke kreacije. Ovih deset učesnika predstaviće svoje radove na Fashion Week-u, a tri najbolja biće izabrana i nagrađena“, objašnjavaju organizatori.

Prva nagrada je put za dvije osobe u svjetsku prijestonicu mode Milano i vaučer u iznosu od 200 eura. Druga nagrada je profesionalna mašina za šivenje, a treće mjesto osvaja grafičku tablu za crtanje.

Za više informacija o takmičenju posjetite Mionetto Prosecco MNE Facebook stranicu ili Mionettome Instagram profil.