Mona predstavila novu kolekciju Anemona

Noć ranije podgoričkoj publici predstavili su se dizajnerka Jelena Jakovljević Bin Drai iz Dubaia, Nikola Marjanović i Ines Janković iz Srbije, Bojana Rosić iz Bara i modna kuća Bellissima.
431 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2015. 21:42h

Drugo veče 15. GP Contour Fashion Connectiona bilo je posvećeno samostalnoj reviji modnog brenda Mona koja je sinoć u Atlas Capital centru predstavila kolekciju pod nazivom Anemona.

“Anemona je cvijet, pa naša kolekcija koja nosi to ime je ove sezone puna cvjetnih dezena, ali i nježnih pastelnih tonova koji je čine ženstvenom i sofisticiranom”, ispričala je za Vijesti, jedna od dizajnerki mone Kristina Gajić.

Dizajnerka je objasnila i da je kolekcija podijeljena na tri segmenta, te da su u prvom preovladavale pastelne boje, dok je drugi bio posvećen mornarkom desenu, a treći tufnicama.

“Ono što daje poseban pečak kolekciji su torbe, odnosno tašne, bez obzira na to da li su male ili velike, ali i kožne jakne koje su vječna stvar i pametna investicija, jer daju poseban utisak uz svaku kombinaciju”, rekla je Gajić.

Ona je dodala da su Ana Leković, Iva Stefanović i prilikom rada na kolekciji bile inspirisane svjetskim modnim trendovima, potrebama savremene žene i muškarca, ali i osjećajem lepršavosti, lakoće i svježine koju nose proleće i ljeto.

Nakon revije u Podgorici, Gajić nije krila zadovoljstvo, a o utiscima je kazala:

“Prostor je sjajan. Uvijek smo u bekstejdžu, pa ne možemo da vidimo najbolje reakciju publike, ali oduševimo se naravno na kraju revije. Utisci su fantastični”.

Dizajnerka je otkrila i kakav je osjećaj kada u bekstejdžu čeka da se završi predstavljanje kolekcije.

“To ne može da se opiše, veoma lijep osjeća koji ne može da se poredi ni sa čim, adrenalin... Sve mora da bude na svom mjestu, treba provjeriti 165 odjevnih kombinacija. Svaka mora da bude skockana od glave do pete, ali pošto dugi niz godina radim revije za modnu kuću Mona nekako sam vremenom postala opuštenija i sigurnija u sebe”, ispričala je ona.

Prema riječima Gajić, jedan dio kolekcije već se nalazi u Moninim radnjama u Podgorici, Budvi i Herceg Novom, dok drugi dio tek treba da stigne.

Noć ranije podgoričkoj publici predstavili su se dizajnerka Jelena Jakovljević Bin Drai iz Dubaia, Nikola Marjanović i Ines Janković iz Srbije, Bojana Rosić iz Bara i modna kuća Bellissima.

U prvim redovima ličnosti iz javnog života

U prvim redovima publike sinoć su se mogle vidjeti brojne ličnosti iz javnog života Crne Gore, a pored Snežane Jonice iz SNP-a, Marije Ćatović iz DPS-a, pjevača Zorana Kalezića, njegovog mlađeg kolege i glumca Slavka Kalezića, u modi je uživala i Draginja Vuksanović iz SDP-a.

“Volim modne manifestacije i naravno uvijek ću doći ako dobijem poziv i ako nađem vremena, ali svakako pratim modu”, kazala je ona dodajući da je za nju moderno ono što se njoj dopada.

“Dopala mi se predivna plisirana haljina koja je bila veselih boja, jer je lijepa ljetnja varijanta za šetnje čak i preko dana, a može se nositi i uveče. Takođe mi se dopala i jedna malo svečanija haljina, kombinezon u mornarskom dezenu”, izdvojila je Vuksanović, koja je istakla da posebno prati rad domaćih dizajnera.

Galerija

Bonus video: