Prva noć u znaku Jelene Bin Drai

“Kada kreiram, ja modele pravim za sebe. Za ženu koja je Evropljanka, ali živi u arapskom svijetu. Svaka žena koja želi da izgleda sofisticirano, svaka mama, poslovna žena i na neki način konzervativna žena koja želi da se obuče moderno, može da pronađe komad u bilo kojoj od mojih kolekcija”, objasnila je Jelena koja je inače iz Srbije.
149 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2015. 22:27h

Tokom prve večeri 15. GP Contour Fashion Connectiona, pod nazivom “Dukley Gardens”, koja se sinoć održala u Atlas Capital Centru, podgoričkoj publici kolekcije su predstavili Jelena Jakovljević Bin Drai iz Dubaia, Nikola Marjanović i Ines Janković iz Srbije, crnogorska kreatorka Bojana Rosić i modna kuća Bellissima.

Čast da otvori modni događaj pripao je gošći iz Dubaia, koja je predstavila liniju “Duchess by Jelena”, a koja se prema njenim riječima nadovezala na prethodne radove.

“Kada kreiram, ja modele pravim za sebe. Za ženu koja je Evropljanka, ali živi u arapskom svijetu. Svaka žena koja želi da izgleda sofisticirano, svaka mama, poslovna žena i na neki način konzervativna žena koja želi da se obuče moderno, može da pronađe komad u bilo kojoj od mojih kolekcija”, objasnila je Jelena koja je inače iz Srbije.

Ona je u razgovoru sa medijima otkrila da joj je dolazak u Crnu Goru prijao, te da je naročito uživala u kiši, a iskoristila je priliku da pohvali organizaciju i način na koji je dočekana.

“Imam sjajne utiske i jedva čekam da stignem kući, da ih podijelim sa prijateljima, saradnicima, porodicom i suprugom”, dodala je Bin Drai, čija je kolekcija kako kaže “na prodaju, osim nekoliko modela koje čuva za ćerku”.

Nakon nje, publika je imala priliku da pogleda kreacije Nikole Marjanovića, koje su uglavnom bile u crnoj, bijeloj, krem i sivoj boji.

“Tokom rada na kolekciji inspirisala me je žena sa specifičnim životnim stilom. U pitanju je kolekcija za proljeće - ljeto 2015, a prilikom izrade uglavnom su korišćeni nježni materijali poput svile i ima puno detalja i ručnog rada”, objasnio je za Vijesti ranije Marjanović.

Među dizajnerima koji su se predstavili tokom prve večeri, našla se i Bojana Rosić, čija kolekcija nosi naziv “Sjaj i glamur”.

“Kolekcija je za proljeće – ljeto, a inspiraciju za rad sam pronašla u Victorias Secret brendu i anđelima. Uspjela sam da dočaram sjaj i glamur Holivuda na našoj, crnogorskoj modnoj sceni”, poučila je nakon revije Rosić.

Njeni modeli uglavnom su bili u crnoj boji, a ona je objasnila i zbog čega:

“Po mom mišljenju i ukusu, haljina je dosta elegantnija u tamnijim nijansama.”, kazala je ona i dodala da je pri izradi koristila, kožu, šljokicem muslin, žersej i čipku.

Iste večeri predstavila se i modna kuća “Bellissima”, linijom inspirisanom arhitekturom, pop artom i transformacijom, a manifestaciju je zatvorila Ines Janković, kolekcijom pod nazivom “Contradiction 2”.

“Pojam kontradikcije kao protivrječnosti, logične suprotnosti, poslužio je kao inspiracija za novu kolekciju. Jesen - zima 2015/16. je zapravo nastavak i razrada teme koja je poslužila kao baza za kolekciju koju sam radila za proljeće - ljeto 2015”, objasnila je ona za Vijesti.

“Ovdje tu kontradikciju imamo u odnosu dvije ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nježna, krhka i nezaštićena. To je zapravo ono što svi nosimo u sebi, dvije potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, nadopunjuju i tako čine savršeni balans”, dodala je dizajnerka.

Drugo veče pod nazivom “Alegra krstarenja”, rezervisano je za samostalnu reviju modne kuće “Mona”, a održaće se takođe u Atlas Capital centru, večeras u 21 sat.

Galerija

Bonus video: