Mona premijerno u Podgorici predstavlja kolekciju "Anemona"

“Anemona je cvijet, pa naša kolekcija koja nosi to ime je ove sezone puna cvjetnih dezena, ali i nježnih pastelnih tonova koji je čine ženstvenom i sofisticiranom”, otkriva Kristina.
263 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2015. 15:39h

Na predstojećoj manifestaciji Fashion Connection, koja će se 6. i 7. aprila održati u Atlas Capital centru u Podgorici, posljednju kolekciju predstaviće i srpska modna kuća “Mona”, a dizajnerke Ana Leković i Kristina Gajić, koje su uz Ivu Stefanović, radile na njoj, otkrile su šta publika može očekivati za novu sezonu.

“Kolekcija za proleće - ljeto 2015. koju predstavljamo pod imenom 'Anemona', namijenjena je modernim i sofisticiranim ženama i muškarcima koji njeguju svoj stil. To je kolekcija koja je, prije svega, nosiva i funkcionalna, što je čini se, najvažnije svakoj ženi i muškarcu”, ispričala je Leković.

“Odavno naše žene ne kupuju po principu 'samo mi se sviđa', već 'sviđa mi se i mogu to da nosim u svakoj prilici i više sezona'. Upravo je ova prilagodljivost Moninih modela ono što vole kod nas”, dodala je ona.

Leković ističe da je prednos njihovog brenda i u tome što na primjer Monina kožna jakna može da se nosi više sezona.

“Čini mi se da je investiranje u takve modele najisplativije i da je to ono što se zove 'dobra kupovina'. Cjelokupna kolekcija je od prirodnih materijala što je čini izuzetno prijatnom”, tvrdi dizajnerka, dok njena koleginica Kristina otkriva koje su materijale koristili prilikom izrade, ali i koje boje preovladavaju u kolekciji.

“Anemona je cvijet, pa naša kolekcija koja nosi to ime je ove sezone puna cvjetnih dezena, ali i nježnih pastelnih tonova koji je čine ženstvenom i sofisticiranom”, otkriva ona i dodaje da su njih tri prilikom rada bile inspirisane svjetskim modnim trendovima, potrebama savremene žene i muškarca, ali i osjećajem lepršavosti, lakoće i svježine koju nose proleće i ljeto.

“Ovo je kolekcija od kože, kepera, lana, trikotaže, svile…u bež, bijeloj, plavoj, zelenoj, rezedo, vanila, roze i boji banane…”, ispričala je Gajić o kolekciji koja će premijerno biti predstavljena u Podgorici.

“Zahvaljujući divnoj saradnji sa organizatorima ove manifestacije, ali i našim vjernim kupcima u Crnoj Gori, ovo je naš način da im se svima zahvalimo. Najvažnije od svega je što se kolekcija nalazi u našim radnjama u Podgorici, Budvi, Herceg Novom i što je svima dostupna”, priča dizajnerka.

Pored modela za dame, Mona će na reviji predstaviti i kreacije namijenjene muškarcima, koje je prema riječima Ane jednako izazovno dizajnirati.

“Savremeni muškarac traži mnogo. On je sada samouvjereni muškarac koji želi da izgleda najbolje, koji želi da izvuče maksimum iz sebe, što posebno cijenim. Muška moda je takođe za sezonu proljeće - ljeto i u skladu je sa ženskom. Prirodni materijali poput kože, tankog štofa, lana, pamuka čine mušku kolekciju”, pojašnjava ona.

Prema njenim riječima novitet je u tome što muški modeli prate ženske kada je u pitanju kolorit, a Kristina dodaje da je njoj posebno interesantno kada vidi muškarca u pastelnim bojama.

“Spoj snage i muževnosti sa nježnim i sofisticiranim bojama, muškarca čini najpoželjnijim, jakim i nježnim u isto vrijeme”, zaključuje ona.

Torba je asesoar koji može potpuno promijeniti izgled

Revije “Mone” poznate su i po predstavljanju asesoara koji je u skladu sa kolekcijom, a Ana ističe da je akcenat ove sezone na torbi.

“Iako zvuči kao kliše, tašna je detalj koji zaokružuje cijeli outfit. Pažljivim odabirom tašne, svaka odjevna kombinacija može dobiti drugačiji izgled“, tvrdi ona.

„Monine tašne, sigurna sam, ima svaka žena. Bar jednu. Jednom kada je ponesete i uvjerite se u njenu funkcionalnost, više je nikada nećete zamijeniti“, poručuje Lekovićeva i dodaje da su torbe sa potpisom “Mone” napravljene od najkvalitetnije kože, vrhunske izrade.

„Tašne iz nove kolekcije se ističu elegancijom, jedinstvenošću i pomenutom funkcionalnošću“, nagovijestila je.

Gajićeva je opisala i asesoare koje će predstaviti u Podgorici.

„Ove sezone ženske tašne i asesoari stižu u svim veličinama, sportskih-mekanih, elegantnih-čvrstih formi u crnoj, teget, sivoj, bijeloj, bordo, zlatnoj, srebrnoj i pastelnim bojama. Modeli sa dvije ručke, dugačkim kaišem za nošenje preko ramena kao i damske tašnice sa metalnim lancem pogodni su za dnevne i noćne kombinacije“, priča dizajnerka.

„Muške tašne u crnoj, braon, teget i toup boji, namijenjene urbanim, sofisticiranim muškarcima primjenjive su za poslovne i opuštenije prilike“, kaže ona.

Galerija

Bonus video: