Bobar: Stil je važniji od kratkih modnih trendova

“Negdje se u kolekciji osjeti ta vesela energija puna boja, ručno izrađenih detalja, resa i prirodnih lepršavih materijala prožetih svilom”, naglašava Bobar, a na pitanje koliko se vodila svjetskim trendovima pri izradi “Ringišpila” odgovara
274 pregleda 1 komentar(a)
Sanja Bobar, Foto: Fadil Berisha
Sanja Bobar, Foto: Fadil Berisha
Ažurirano: 11.10.2018. 09:03h

Crnogorska kreatorka Sanja Bobar, predstaviće svoju novu kolekciju pod nazivom „Ringišpil“ u okviru modne manifestacije Mionetto Prosecco Fashion Week Montenegro, koja će se održati sredinom novembra.

„Moja modna priča ovoga puta počinje na jednom ringišpilu. Željela sam da izbistrim poglede i sagledam prave pejzaže koji prolaze pored nas tokom ove vožnje ringišpilom. Pejzaže života svakog od nas”, pojašnjava u razgovoru za “Vijesti” Bobar.

“Ringišpil života nam konstantno poklanja niz lijepih, veselih i nezaboravnih vožnji. Kao što citira Jelena Bačić Alimpić: ‘Ringišpil jeste ciklična metafora na sam život” i moj život jeste kao ringišpil - negdje se sve okreće. Otuda moja inspiracija za novu kolekciju”, ispričala je dizajnerka.

“Kolekcija se sastoji od 17 unikatnih modela koji su ovog puta dosta drugačiji i kreativniji od mog dosadašnjeg rada. Prikazaću ovaj put kombinezone, kratke haljine i svakako zadržati moj lični pečat po kome sam prepoznatljiva i prožeti ručni rad i glamuroznu haljinu”, nagovještava ona i dodaje da je pri izradi kolekcije koristila raznolike materijale, kao i boje.

“Negdje se u kolekciji osjeti ta vesela energija puna boja, ručno izrađenih detalja, resa i prirodnih lepršavih materijala prožetih svilom”, naglašava Bobar, a na pitanje koliko se vodila svjetskim trendovima pri izradi “Ringišpila” odgovara:

“Za mene je stil važniji od kratkih modnih trendova. Uvijek sam imala svoj stil i znala šta želim da nosim u datim prilikama, tako da novi trendovi ne utiču previše na moj odabir odjevnih komada. Trudim se da to primenjujem i na mojim kolekcijama, u zavisnosti od inspiracije i same teme. Ono što je najvažnije za jednog dizajnera jeste da konstantno prožima svoj lični pečat i po njemu ostane prepoznatljiv”.

S obzirom na to da je Bobar poznata po izradi elegantnih haljina, ne čudi što i sama uživa u njihovom nošenju.

“Obožavam da kreiram unikatne komade za posebne prilike i rado ih nosim na raznim svečanostima. Pored toga, volim da eksperimentišem na sebi i klasične komade koje nosim svakodnevno, neobične majice, haljinice, pantalone itd... Još kao mala, kada bih kupila neki komad gardarobe koji mi ne pristaje najbolje, uvijek sam uz pomoć moje mame, a kasnije i sama, prepravljala, dorađivala i kačila neobične stvari, onako kako sam ja to vidjela iz svog ugla”, otkriva ona.

“Često sam znala, kada mi se svidi proizvod u većoj veličini, da ga kupim i prepravim za broj manji”, pohvalila se dizajnerka, a zatim otkrila šta pored nove kolekcije ljubitelji mode od nje mogu očekivati.

“Za naredni period izdvojila bih saradnju sa Hollywood Look Esthetics salonom koji je stekao moje povjerenje i rezultati su izvanredni. Njima zaista mogu da se prepustim bez ikakvog razmišljanja”, naglasila je ona.

Bonus video: