MANEKENKA RUŠI STEREOTIPE

Vrijeđali su je zbog "mrlja" na tijelu, a sada je Viktorijin anđeo

Kanađanka priznaje da su je uvrede vršnjake natjerale da odluči kako je ništa neće spriječiti u tome da ostvari svoj san
876 pregleda 6 komentar(a)
Vini Harlou, Foto: Reuters
Vini Harlou, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2018. 07:40h

Vini Harlow, možda najpoznatija manekenka neobičnog izgleda, postala je jedno od zaštitnih lica Victoria's Secreta. Vini je prvi model s vitiligom, vrlo izraženom depigmentacijom kože, koji će nositi reviju ovog prestižnog brenda.

I lani je pokušala postati Viktorijin anđeo, ali tada nije imala uspjeha.

Nakon što je saznala da će ove godine učestvovati na najpoznatijoj reviji na svijetu, Vini je zahvalila svima koji su joj pomogli na tom putu, poput Tajre Benks, u čijem je šouu učestvovala prije četiri godine, što je bila prekretnica u njenom životu.

The Rose That Grew from Concrete ?

A post shared by ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow) on

Dizajnere je osim svojom ljepotom, osvojila i samopouzdanjem i stavom, s obzirom na to da se bijele "mrlje" na njenom tijelu ne uklapaju u klasične stereotipe o manekenkama.

Procjenjuje se da se 24-godišnja Kanađanka pravog imena Šantel Braun-Jang može pohvaliti s tri miliona dolara na računu. Vitiligo joj je dijagnostikovan kad je imala samo četiri godine, piše Indeks.

U brojnim je intervjuima govorila o zlostavljanju s kojim se susrela u školi zbog svog izgleda. Vršnjaci su je često zvali "zebrom" ili "kravom", a već tada je odlučila da je ništa neće spriječiti u tome da ostvari svoj san i postane model.

Body Party ?

A post shared by ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow) on

"Doživjela sam potpuni slom prije nego što sam ušetala na najstresniji kasting u mom životu. Zamolila sam vozača da dvaput obiđe ulicu prije nego što sam ušla u Victoria's Secret ured kako bih se mogla malo sabrati i podsjetiti samu sebe koliko naporno sam radila za ovo! Ušla sam, upoznala nove ljude i srela neke stare prijatelje i odmah sam se osjećala kao kod kuće. Strpljivo smo čekale dok je žiri pomno upoznavao svaku od djevojaka. Kada je napokon došlo moje vrijeme, s osjećajem nervoznog iščekivanja presvukla sam se u crni Victoria's Secret komplet i kročila pred njih. Pričala sam s njima o Jamajci, o mojim trbušnjacima te o tome koliko sam počašćena što sam dobila ovakvu priliku. I onda sam hodala kao da mi život zavisi od toga! Ne mogu da vjerujem! Hvala vam za svu energiju i dobrotu koja je vladala u prostoriji. Hvala vam što ste mi dopustili da hodam za Victoria's Secret! Hvala mojim agencijama i mom PR timu, vi ste mi poput porodice! Hvala, mama, što si se molila sa mnom posljednja tri dana. I hvala mojim fanovima koji su me pogurali do ove tačke u karijeri. Toliko sam blagoslovljena, hvala Ti, Bože!," napisala je Vini nakon što je postala Viktorijin anđeo.