Ovo je Mis svijeta

Štraus studira medicinu, a u slobodno vrijeme, kako je kazala, igra golf i čita knjige
119 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2014. 19:05h

Mis Južne Afrike Rolin Straus proglašena je danas u Londonu za Mis svijeta, na takmičenju u kojem je učestvovala 121 žena iz cijelog svijeta.

Strausova ima 22 godine, studira medicinu, u slobodno vrijeme voli da sluša muziku i bavi se sportom, a krunu Mis svijeta preuzela je od Filipinke Megan Jang.

Prva pratilja Mis svijeta je Mađarica Edina Kulčar, a druga Amerikanka Elizabet Sefrit.

Crnu Goru predstavlja Nataša Novaković. Od takmičaraki iz zemalja bivše Jugoslavije istakla se i mis Bosne i Hercegovine Isidora Borovčanin, koja je pobijedila u kategoriji top modela.

Proglašenje Mis svijeta za ovu godinu proteklo je u sijenci ubistva Mis Hondurasa Marije Hose Alvarado i njena sestre Sofije Trinidad.

One su polovinom novembra nađene mrtve, na dan kada je Marija trebalo da otputuje u London, kako bi učestvovala na takmičenju za Mis svijeta. Sofijin vjerenik uhapšen je, jer je osumnjičen da je ubio dvije sestre.

Ranije je najavljeno da će nova Mis svijeta uskoro otići u Honduras gdje će biti postavljen kamen temeljac za školu, koja će nositi ime po Mariji Hose Alvarado i Sofiji Trinidad.

Nekoliko bivših takmičarki za najlepšu ženu svijeta postale su kasnije poznate glumice, među kojima je Hale Beri, finalistkinja 1986. godine i dobitnica Oskara 2009, dok je Mis svijeta 1994. godine, Indijka Ašvaraja Rai postala zvijezda Bolivuda.

Venecuela je do sada osvojila najviše titula, ukupno šest, ispred Indije i Britanije koje su po pet puta imale najlepše žene na svijetu.

Galerija

Bonus video: