Kolekcija Nade Koljenšić prvi put pred stranom publikom

Dizajnerka će na Bucharest Fashion Weeku predstaviti dopunjenu kolekciju Diamond
0 komentar(a)
Nada Koljenšić, Foto: Zoran Đurić
Nada Koljenšić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.12.2014. 18:16h

Crnogorska kreatorka Nada Koljenšić, predstaviće svoju kolekciju “Diamond” na Bucharest Fashion Weeku, koji je u glavnom gradu Rumunije počeo juče, a održavaće se do 6. decembra.

U razgovoru za “Vijesti” Koljenšić je otkrila kako je došlo do saradnje sa organizatorima ove manifestacije i njenog predstavljanja tamošnjoj publici.

“Poziv je uslijedio, za mene neočekivano. Montenegro Fashion Week je dobio poziv za saradnju od BFW, a to je značilo i poziv za crnogorske dizajnere. MFW je taj poziv odabrao i za mene, što sam sa zadovoljstvom prihvatila, jer će to biti moje prvo predstavljanje van granica Crne Gore”, objasnila je dizajnerka, koja je od nedavno pridruženi član Nacionalne komore za modu Srbije, na poziv njenih čelnika.

Ona će na Rumunskoj nedjelji mode predstaviti kolekciju večernjih toaleta “Diamond”, koju je crnogorska publika imala priliku da vidi početkom godine.

“Kolekcija je dopunjena novim modelima, jer je dio odmah nakon revije u Podgorici rasprodat. Žao mi je što nijesam imala više vremena za dopunu kolekcije, mada sam zadovoljna svakako, jer sam zaista uložila veliki trud u izradu modela. Pojedine haljine su cijele ručno sašivene, a nisam žalila ni na materijalima”, pojasnila je ona.

Koljenšić je otkrila i da će novi modeli kojima je dopunila kolekciju, u Crnoj Gori biti predstavljeni kao nastavak prethodne i to na Montenegro Fashion Weeku, koji će se održati u aprilu 2015. godine.

Kreatorka se na posljednjoj nedjelji mode u Podgorici, prvi put predstavila dječjom kolekcijom, a njeni utisci nakon revije su i više nego pozitivni.

“Mislim da smo pobrali sve simpatije i aplauze... Mogu reći i više od očekivanog. Drago mi je što je i sama kolekcija dobila puno pozitivnih kritika, a i pokazali smo ono što je za mene najbitnije, da i djeca sa posebnim potrebama mogu da se uključuju u brojne aktivnosti kao i sva ostala djeca”, istakla je Koljenšić, čije su modele na reviji između ostalih nosile i dvije djevojčice sa Daunovim sindromom.

“I ako nije suvišno sa moje strane, apelujem na prije svega roditelje takve djece, da ih sami uključuju u školice plesa, manekenstva, glume... Zašto da ne, kad oni to mogu. Pokazali smo da mogu”, poručila je ona.

Dječja kolekcija će, kako kreatorka ističe, nakon revije koja će se 14. decembra održati u okviru humanitarne akcije Podari radost, biti podijeljena djeci iz Doma mladosti u Bijeloj.

“Jer smatramo da će ta dječica možda najbolje iskoristiti modele između sebe i za neke njihove proslave i rođendane... Mislim da je njima najpotrebnija”, kazala je Koljenšić.

Bonus video: