Onlajn kupoholičari vraćaju se klasičnoj kupovini

"Povratnici u klasične radnje takođe ističu kao prednost takve kupovine mogućnost da se roba proba, opipa i vidi uživo"
0 komentar(a)
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.11.2014. 15:02h

Poklonici onlajn kupovine sve češće ponovo zalaze u klasičan tip prodavnica, razočarani predugom ili nikad obavljenom isporukom robe naručene preko Interneta.

Ove godine 35 odsto ljubitelja kupovine robe preko Interneta bar jednom nedjeljno je kupovalo u klasičnim radnjama, što je rast od 11 odsto u odnosu 2013, navodi se u anketi konsultantske kuće Prajs Voter Haus Kupers objavljenoj u francuskom listu "Maten".

Čak 43 odsto poklonika sajberkupovine izjavilo je u ovogodišnjoj anketi da više voli da kupuje u klasičnom tipu radnji nego preko Interneta, dok je prošlo godine taj procenat bio znatno niži i iznosio je 35 odsto.

Ljubitelji onlajn kupovine kao razlog vraćanja klasičnom tipu kupovine navode prekasnu isporuke robe naručene putem Interneta ili pak nikad isporučenu robu.

"Povratnici u klasične radnje takođe ističu kao prednost takve kupovine mogućnost da se roba proba, opipa i vidi uživo".

Prehrambene proizvode 68 odsto sajberkupoholičara više voli da kupuje u klasičnim prodavnicama dok kad je u pitanju garderoba 48 odsto njih radije kupuje u pravim buticima.

Bonus video: