Neprocjenjivo iskustvo kolekcije visoke mode Igora Todorovića

Kolekciju koju je sinoć pogledala podgorička publika, činila su četiri kolorita, plavi, crno-bijeli, crni i crveni.
149 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2014. 22:27h

Drugo veče "Mercedes-Benz Montenegro Fashion Weeka", koje se sinoć održalo u Atlas Capital centru u Podgorici, bilo je rezervisano za srpskog dizajnera Igora Todorovića.

Publika je tokom revije imala priliku da pogleda njegovu posljednju kolekciju za jesen/zimu pod nazivom "Neprocjenjivo iskustvo kolekcije visoke mode Igora Todorovića".

Kako je ranije u razgovoru za Vijesti, dizajner otkrio u pitanju je linija "inspirisana duhom visoke mode '50-ih godina prošlog vijeka, Parizom, kao i velikim imenima poput Balmena, Balensijage, Diora i drugih koji su obilježili taj period”.

"Kolekcija je sastavljena iz nekoliko grupa, a ono što je zajednička crta je krojna linija '50-ih. Interpretacija je i u tkanini, jer smo se trudili da dobijemo taj eho i u njima. U pitanju je grupa brokata, kombinacija vune i svile, ima puno ekskluzivne čipke i djelova u krznu, od mongolske ovce, preko dabrovine do lisice”, kazao je Todorović.

Kolekciju koju je sinoć pogledala podgorička publika, činila su četiri kolorita, plavi, crno-bijeli, crni i crveni.

"Neprocjenjivo iskustvo kolekcije visoke mode Igora Todorovića" ranije je prikazana na Beogradskoj nedjelji mode, a u okviru te manifestacije kreator je nagrađen za najbolji modni događaj, a dobio je nagrade i od magazina Bazar i Harper's Bazaar.

Crnogorska nedjelja mode biće zatvorena u sjutra veče u Šipčaniku vinskom podrumu "13. jul Plantaže", a tokom treće večeri kolekcije će predstaviti Ivana Murišić, Nada Koljenšić, Sanja Matijević i brend US Polo Assn.

Galerija

Bonus video: