MONTENEGRO FASHION WEEK

Veče mode u znaku čipke i kože

U okviru Crnogorske nedjelje mode, u četvrtak 20. novembra, predstaviće se srpski kreator Igor Todorović, dok će u subotu 22. biti održane revije crnogorskih dizajnerki Ivane Murišić, Nade Koljenšić i Sanje Matijević
96 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2014. 23:05h

Crnogorski kreator Lazar Ilić i srpska kreatorka Marija Šabić, otvorili su večeras u Atlas Capital centru u Podgorici "Mercedes-Benz Montenegro Fashion Week".

Publika je na početku večeri imala priliku da pogleda rad Ilića objedinjen pod nazivom "Dark Paradise", a kolekcija je, što je publika potvrdila aplauzom, nadmašila sve prethodne radove ovog kreatora.

"Revija je bila sastavljena iz pet segmenata, koje su činili po tri modela i ja sam se trudio da svaki segmenat ima početak i kraj priče", pojasnio je za "Vijesti" kreator.

On je potvrdio da je u kolekciji bilo modela za, ne samo dame različitih godina, već i drugačijih stilova i profesija, a kraj njegove revije obilježila je haljina koja je u potpunosti podsjećala na njegovu inspiraciju, Mortišu Adams.

"Imao sam u glavi veoma morbidnu ženu koja nosi stvari prosto jer ih voli, bez obzira na to što u njoj ne može da se kreće, ali ja sam takav. Volim stvari u kojima je nemoguće disati, a ne kretati se", istakao je on.

Dizajner je veoma uspješno u ovoj kolekciji spojio nespojive materijale poput kože i skaja, koji su bili kombinovani sa muslinom i čipkom.

"Bilo je kože, skaja, veoma skupog satena, kepera, tila, svile, muslina i šljokica", ispričao je on i otkrio je da je posljednju haljinu završio dva sata prije početka revije.

Kolekcija Ilića bila je potpuno crna, a kako kaže, volio bi da tako bude i u svim narednim linijama.

"Da se ja pitam, jer u mom timu je veliki broj ljudi, nikada u svoj rad ne bih ubacio neku boju, zato što je po meni crno idealno i od nje bolje ne može. Ipak, ja sam, da tako kažem trendseter, ako se to uopšte može biti u Crnoj Gori i trudim se da pratim svjetske trendove i kada dođe na red recimo ljubičasta, ja moram da je ispoštujem", pojasnio je on.

Nakit za kolekciju Ilića, kao i za prethodnu radila je Milena Pajović, a ovoga puta udružio je snage i sa drugim dizajnerima.

"Imao sam saradnju i sa talentovanim dizajnerom iz Srbije, Stefanom Golubovićem koji je jedina osoba na našim prostorima koja pravi korsete takvog kvaliteta, kao da su iz 19. vijeka", kazao je Ilić, koji će nakon Podgorice, modele predstaviti na Belgrade Alternative Fashion Weeku.

"Imali smo manjih tehničkih problema, pa nisam mogao da pustim kratkometražni film koji sam snimio i koji ćete moći da pogledate 30. decembra, kada se vratim iz Srbije", ispričao je on i dodao da nakon toga više neće predstavljati "Dark Paradise".

"Nadam se da neću, jer nisam neko ko voli da predstavlja kolekciju 16 puta. Svi ti modeli kada se obuku i skinu na revijama toliko puta više nisu isti", tvrdi Ilić.

Publici se predstavila i Šabić, koja je nakon revije istakla da je prezadovoljna.

"Prvi put sam u Podgorici i oduševljena sam, muškarcima i ženama i njihovom otmenošću i stilom", kazala je ona.

I Šabić je u svom radu je koristila dosta čipke i tila u kombinaciji sa drugim materijalima, ali ističe da je to karakteristično za nju.

"Radila sam kroz svoj istorijat baš dosta takvih stvari, čak i kombinaciju slame i čipke, pa čak i keramiku", istakla je Šabić koja je prikazala kolekciju "Uniforma za nežnost".

U okviru Crnogorske nedjelje mode, u četvrtak 20. novembra, predstaviće se srpski kreator Igor Todorović, dok će u subotu 22. biti održane revije crnogorskih dizajnerki Ivane Murišić, Nade Koljenšić i Sanje Matijević.

Galerija