Crnogorska nedjelja mode od 18. do 22. novembra

Zaštitna lica ove manifestacije su Olga Popović, Nikola Masoničić, Nemanja Calić, Muho Uruči i Viktor Bijelović
124 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorska nedjelja mode (Novina), Foto: Miodrag Marković
Crnogorska nedjelja mode (Novina), Foto: Miodrag Marković
Ažurirano: 12.11.2014. 19:36h

Modna manifestacija “Mercedes-Benz Montenegro Fashion Week” u organizaciji Nacionalne modne komore Crne Gore, biće održana od 18. do 22. novembra u Podgorici, a tom prilikom publika će moći da pogleda kreacije domaćih i dizajnera iz Srbije.

Prvo veće nazvano “Premium Master Card Stiker Fashion Day”, održaće se u utorak, 18. novembra u Atlas Capital Centru. Manifestaciju će otvoriti crnogorski dizajner Lazar Ilić, kolekcijom “Dark Paradise”, a nakon njega svoj rad će predstaviti i Marija Šabić iz Srbije.

Crnogorska nedjelja mode nastaviće se 20. novembra, takođe u Atlas Capital Centru, ali pod nazivom “Lada kozmetika Fashion Day”. Ovo veće se organizuje u saradnji sa modnom agencijom Fabrika, a rezervisano je za srpskog dizajnera Igora Todorovića i njegovu liniju “Neprocjenjivo iskustvo kolekcije visoke mode Igora Todorovića”.

U subotu, 22. novembra Nedjelja mode preseliće se u Šipčanik, vinski podrum kompanije “13. jul Plantaže”, gdje će prisutni u okviru “Lustica Bay Fashion Day”, moći da pogledaju radove dizajnerki Sanje Matijević, Nade Koljenšić, Ivane Murišić i brenda “US Polo Assn”.

“Crnogorska nedjelja mode potencira povezivanje domaće modne scene sa tržištem u regionu, a sa krajnjim ciljem povezivanja sa vodećim centrima mode u Evropi i svijetu. Održavanjem manifestacije žebmo pružiti mogućnost da se crnogorski modni kreatori i moda afirmišu, prije svega lokalno, a potom regionalno i šire”, kazao je izvršni direktor Nacionalne modne komore, Srđan Lubarda.

Zaštitna lica ove manifestacije su Olga Popović, Nikola Masoničić, Nemanja Calić, Muho Uruči i Viktor Bijelović.

Bonus video: