"SAVRŠENO TIJELO"

Pokrenuta peticija zbog nove linije veša Victoria's Secret

Potpisnici peticije kažu da ova poruka znači diskriminaciju, jer su mnogi shvatili kroz ovu reklamu da samo ove manekenke imaju savršeno tijelo
59 pregleda 1 komentar(a)
Viktorija sikret, Foto: Shutterstock
Viktorija sikret, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2014. 09:13h

Oko 500 ljudi iz Velike Britanije potpisalo je peticiju koja zahtijeva da se slogan nove linije donjeg veša Viktorijas sikreta promijeni, jer šalje pogrešnu poruku svijetu.

Već smo navikli da donji veš ove modne kuće reklamiraju možda najljepše i najzgodnije žene na svijetu, ali posljednja linija donjeg veša nazvana "Perfect Body“ prema mišljenju nekih je uvredljiva za žene širom svijeta. Potpisnici peticije kažu da ova poruka znači diskriminaciju, jer su mnogi shvatili kroz ovu reklamu da samo ove manekenke imaju savršeno tijelo, a dobro znamo kojim su sve zdravstvenim odricanjima sklone da bi imale takvu liniju.

Oni zahtijevaju da se ova američka modna kuća izvini, jer je koristila pogrešne riječi kojima je poljuljala samopouzdanje mnogim ženama. "Oni koriste slogan 'Savršeno tijelo' kako bi privukli žene da kupe ovaj donji veš da bi se osjećale prijatnije u svojoj koži, ali u isto vrijeme izazivaju osjećaj nesigurnosti u njima, što je poprilično manipulativno. Zahtijevamo da promene naziv kampanje i javno se izvine“, rekli su potpisnici peticije.