Mis Crne Gore: Iza mene je prelijepa godina koju ću pamtiti do kraja života

Mis Crne Gore, Natalija Gluščević za “Magazin” priča o odlasku na takmičenje u Indiju i približavanju trenutka kada će nasljednici predati krunu
4207 pregleda 2 komentar(a)
Natalija Gluščević, Foto: Nikola Šćekić
Natalija Gluščević, Foto: Nikola Šćekić

Krajem maja prošle godine, tada 17-godišnja Natalija Gluščević iz Bijelog Polja proglašena je za najljepšu Crnogorku u 2018. na zvaničnom izboru, a kroz nekoliko mjeseci krunu će predati nasljednici.

Iako se njen mandat bliži kraju, mis Crne Gore ne posustaje sa aktivnostima.

Naime, nakon što je u decembru bila crnogorska predstavnica na najvećem svjetskom takmičenju u ljepoti – Miss World, koje se održavalo u kineskom gradu Sanja, što po tradiciji i pripada prvoplasiranoj na nacionalnom izboru, Gluščević će uskoro imati još jedno takmičenje.

Više detalja o takmičenju na koje ubrzo ide, o tome gdje se održava i kada, ali i koliko će biti učesnica pored nje, najljepša Crnogorka u 2018. godini je pričala za dodatak Magazin, a iskoristila je priliku i da pozove djevojke da se prijave za novi izbor za mis Crne Gore.

„Takmičenje na koje ću ići zove se Miss Glam World, a održaće se u Indiji krajem aprila, najvjerovatnije od 20. do 28“, pojasnila je ona, a zatim dodala da će osim nje učestvovati djevojke iz još 50 zemalja.

Natalija GluščevićSa svetosavksog bala

„Još uvijek nemamo sve informacije u vezi takmičenja, jer je počelo da se organizuje tek prošle godine, ali se trudimo da budemo u toku“, istakla je Bjelopoljka.

S obzirom na to da se takmičenje u Indiji održava za nešto više od dva mjeseca, rok za pripremu je veoma kratak, ali Gluščević to ne zabrinjava.

„Dani prolaze, takmičenje se bliži, imam dovoljno vremena za pripreme, uspjeću u tome“, sigurna je ona.

„Imam iskustva. Prethodno takmičenje na koje sam išla i predstavljala Crnu Goru je bilo relativno skoro, pa znam na šta treba da obratim pažnju“, dodaje mis Crne Gore.

Izbor za Mis svijeta, najveće je takmičenje u ljepoti, kako po tradiciji i dužini održavanja, tako i po broju zemalja koje učestvuju, ali i ozbiljnosti organizacije.

Natalija GluščevićNatalija Gluščević

Iako u decembru nije uspjela da se u okviru tog takmičenja plasira među top 20 najljepših djevojaka na svijetu, Gluščević je stekla iskustvo koje joj samo može biti od koristi na novom izboru u Indiji.

„Miss World je bilo posebno i veliko iskustvo za mene i donijelo mi je mnogo lijepih uspomena i prijateljstava koje će trajati cijelog života“, prisjeća se ona.

„To je bilo moje prvo takmičenje u svijetu, naučila sam dosta toga i svakako će mi pomoći kada je u pitanju naredno takmičenje“, smatra Bjelopoljka.

„Sada je trema manja, ali je odgovornost naravno ista“, samouvjereno odgovara Gluščević i dodaja da je sigurna u to da će odlazak na drugi izbor za nju definitivno biti lakši.

Posljednjih godina i drugi izbori za mis ugledaju se na Miss World, gdje je, čini se, za pobjedu najmanje bitan fizički izgled, jer su sve djevojke lijepe na svoj način.

Tako je postalo popularno da se tokom dana prije finalne večeri djevojke ocjenjuju u raznim podtakmičenjima, kategorijama i zadacima, od sportskih nadmetanja, preko predstavljanja talenata, nacionalnih poklona, elegantnih, svečanih haljina do aktivnosti u humanitarnim projektima.

Upravo nešto slično očekuje mis Crne Gore i u Indiji, a sagovornica „Vijesti“ otkriva šta će biti njena zaduženja.

„Moj zadatak je da predstavim svoju državu, Crnu Goru, ali i sebe, u najboljem mogućem izdanju i opravdam povjerenje MissYu agencije, koja mi je pružila priliku da se pokažem i na tom izboru“, odgovara Gluščević, osvrćući se na beogradsku agenciju iza koje stoje Vesna da Vinča i Milanka Đorđević, koje posjeduju licence za održavanje zvaničnih izbora u ljepoti u Srbiji i Crnoj Gori.

„Vjerujem da ću i tamo, na izboru za Miss Glam World, imati mini takmičenja kao što sam imala i u Kini na Miss World izboru. Učestvovaću u svakom podtakmičenju i daću svoj maksimum za svaki zadatak koji dobijem“, obećava ona.

Gluščević otkriva i ko će biti zadužen za njen izgled na novom takmičenju.

„Pošto krajem februara stiže nova kolekcija u butik JoyMiss, čije sam zaštitno lice uz bivšu mis Crne Gore i portparolku izbora, Nikolinu Radonjić, na takmičenju u Indiji predstaviću se u njihovim haljinama“, odgovara ona.

Kada su u pitanju očekivanja od izbora Miss Glam World, Bjelopoljka ostavlja po strani ambicije za osvajanje krune i lente.

„Ja uvijek očekujem lijep provod, nova poznanstva, upoznavanje drugih, neobičnih kultura, a što se plasmana tiče... nadam se najboljem“, tvrdi ona.

Po povratku iz Indije Gluščević očekuje još jedan zadatak, da na novom izboru za mis Crne Gore za 2019. godinu preda krunu i uruči lentu nasljednici, pa se tim povodom osvrće na proteklu godinu i otkriva koliko je titula najljepše Crnogorke uticala na nju.

„To je bila jedna moja prelijepa godina koju ću, sigurno, pamtiti do kraja života.

Donijela mi je mnogo toga pozitivnog u život. To je ogromno iskustvo prepuno divnih trenutaka“, opisuje mis Crne Gore i priznaje da će joj biti teško kada se mandat završi.

„Biće mi veoma neobično kada budem morala da predam krunu drugoj djevojci. Vezala sam se za nju“, u šali i uz osmijeh poručuje Gluščević.

Na pitanje koje su bile pozitivne, a koje negativne strane pobjede na nacionalnom izboru, ona kaže da je titula najljepše nosi više prednosti nego mana.

„Više je bilo pozitivnih strana titule. Imala sam veliku odgovornost godinu dana, ali sam se trudila da je u svemu opravdam, dok negativnih strana gotovo da nije ni bilo ili ih se bar ne sjećam. Pamtim lijepe stvari, a ova titula je ostvarila jedan od mojih najvećih snova“, tvrdi mis Crne Gore.

Neka se prijave, nemaju šta da izgube

Zvanično najljepša Crnogorka u 2018. godini ima i poruku za sve djevojke koje razmišljaju da li da se prijave za izbor za mis Crne Gore.

„Poručujem im da se obavezno prijave, jer snovi mogu postati stvarnost. Moja poruka je i da vjeruju u sebe, da se bore za svoj cilj... Takođe bih istakla da je ovo divno iskustvo i da se na kraju sav trud isplati. Neka probaju, jer ništa ne mogu izgubiti“, njena je poruka.

Djevojke koje žele da se prijave za novi izbor mis Crne Gore mogu to da učine slanjem imena i prezimena i datuma rođenja, podataka o visini, težini i mjerama (obim, struk, kukovi), jezicima koje govore, gradu iz kojeg dolaze i broja telefona uz dvije fotografije (lica i cijele figure) na email adresu missmonte2012@yahoo.com.

Prema kriterijumima djevojke moraju biti visoke od 175 do 185 cm, težine od 55 do 65 kg, bez pirsinga i tetovaža, a takođe moraju biti neudate (niti razvedene) i bez djece. Naročito se ističe da djevojke koje bi voljele da postanu mis Crne Gore, moraju imati od 18 do 26 godina na dan izbora, te da ne smiju imati bilo kakve fotografije kompromitujućeg sadržaja, odnosno vulgarne ili slike na kojima su nage.

Nosi lijepe utiske sa Svetosavskog bala

Kao i prošle godine, kada je tadašnja mis Crne Gore, Tea Babić bila jedna od gošći Svetosavskog bala u Beču, i Natalija Gluščević imala je tu čast krajem januara.

Ona je, uz Vesnu da Vinču i veliki broj javnih ličnosti iz Srbije, prisustvovala ovoj manifestaciji koja se održala u Park hotelu Šenbrun, a za Vijesti je prenijela svoje utiske.

„Nedavno sam se vratila sa Svetosavskog bala, gdje je sve bilo savršeno. Sve mi se dopalo, od organizacije, preko igre, garderobe, do ljudi. Svi su bili pozitivni i veseli, plesali smo...“, prepričava ona.

„Upoznala sam i svog omiljenog pjevača“, pohvalila se Gluščević uz osmijeh, ne želeći da otkrije ko je u pitanju.

„Program je jednom riječju bio predivan“, zaključuje ona.

Bonus video: