Smotra mode u Kotoru: Revija kreatora koji radi za Rijanu, Bijonse i Gagu

Revije će biti održane ispred katedrale Svetog Trifuna, a obje večeri će početi u 21 sat
84 pregleda 0 komentar(a)
smotra mode, Vesna Mandić, Marina Banović Džuver, Milena Đurđić (Novina), Foto: Vesko Belojević
smotra mode, Vesna Mandić, Marina Banović Džuver, Milena Đurđić (Novina), Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.07.2014. 16:28h

Na 17. Internacionalnoj smotri mode u Kotoru, koja će biti održana 18. i 19. jula, svoje kreacije predstaviće italijanski brend Genny, američki dizajner Lakvan Smit, kao i crnogorske kreatorke Marina Banović - Džuver i Milena Đurđić.

Kotor će ispred brenda Genny, čiji će modeli biti predstavljeni prve večeri, posjetiti umjetnička direktorica i glavna dizajnerka Sara Kavaci.

Kako je na konferenciji za novinare objasnila direktorica modne agencije Fabrika Vesna Mandić, publika će druge večeri pored modela domaćih dizajnerki imati priliku da pogleda kreacije američkog brenda La Quan Smith.

“Dolazi nam ljubimac američke modne scene, Lakvan Smit koji oblači Rijanu, Bijonse, Lejdi Gagu, a čak i Mišel Obama je nosila njegove modele”, pohvalila se Mandićeva.

Druge večeri svoju novu kolekciju predstaviće i Banović-Džuver, koja je otkrila da je linija specijalno kreirana za tu priliku.

“Kolekcija će biti svijetlih tonova, od bijele do bež, a čini je 30 modela. Mogla sam da dođem sa već predstavljenom kolekcijom, ali ova manifestacija zaslužuje premijeru. Čine je uglavnom haljine, ali ne mogu reći da je svečana kolekcija, jer je nosiva”, kazala je Marina, koja je kombinovala materijale i ručni rad sa teksasom, a veći dio kolekcije urađen je od ćenara, koji se koristio za izradu košulja crnogorske nošnje.

Pored nje, svoj rad predstaviće i Milena Đurđić.

“Ovoga puta je inspiracija bila tišina, a naziv kolekcije, koju čini 15 modela je 'Magnovenje'. Kreacije su intezivnih boja, jasnih i oštrih linija, ali sam ovoga puta ublažila prepoznatljivu konstrukciju sječenja i preklapanja i naglasila žensku siluetu”, pojasnila je ona.

Đurđić je potvrdila da će i ovoga puta iskoristiti svoj zaštitni znak, odnosno da će svi modeli biti funkcionalni u smislu višenamjenske upotrebe.

Internacionalna smotra mode u Kotoru, biće održana ispred katedrale Svetog Trifuna, a revije će obje večeri početi u 21 sat.

Bonus video: