Đeka o izboru za mis Albanije u Ulcinju: Nije provokacija nego interes

“Od spektakla koristi će imati i građani i Ulcinj i Crna Gora”
168 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2014. 06:51h

Gotovo da nema agencije u Crnoj Gori i regionu koja juče nije objavila informaciju da će izbor za mis Albanije biti održan u Ulcinju krajem juna, ali predsjednik najjužnije Opštine Fatmir Đeka naglašava da u tome nema ništa senzacionalno.

“Još manje je provokacija, kako neki žele da predstave spektakl od koga će koristi imati i građani i Ulcinj i Crna Gora”, kazao je Đeka Vijestima u telefonskom razgovoru iz Prištine gdje boravi delegacija Ulcinja u cilju promocije ponude za prvomajske praznike.

On je odbacio optužbe da je pozadina organizacije za izbor najljepše djevojke susjedne države političke prirode.

“To nema veze... Neki bi htjeli da nas vrate u devedesete”, ocijenio je, dodajući da je kompanija koja organizuje izbor privatna i da radi za svoj interes.

“Kao i mi. Novac koji potroše gosti, ostaje Ulcinju i Crnoj Gori. To će zato biti dobra uvertira za glavnu sezonu”, kazao je Đeka.

On je na pitanje kako je došao na ideju da Ulcinj bude domaćin izboru za mis Albanije, naveo da su susjedi sve konkurentniji na turističkom tržištu.

“Sve više ljudi odlazi na albansko primorje. To će biti jedinstvena prilika da još jednom svima koji dođu predstavimo naš turistički proizvod i ostanemo dominantni na tržištima na kojima i Albanija ima interes”, kazao je Đeka. Opština će, kako je naveo, snositi troškove smještaja za 18 djevojaka, koliko će ih učestvovati u finalnoj noći 27. juna na bini ispod zidina Starog grada.

“Izbor za mis počinje ranije, a u Ulcinju će biti organizovana samo finalna noć. Mi ćemo snositi troškove smještaja, ali još nijesmo odlučili gdje će djevojke boraviti”, pojasnio je on.

U informaciji koju su podsredstvom agencija juče prenijeli mediji, navedena je i Đekina izjava da je "vrijeme da se albanska ljepota ujedini u Ulcinju". On je za Vijesti demantovao da je dao takvu izjavu.

Galerija

Bonus video: