Montenegro FW

Moda u Dvorcu

Manifestaciji je pored brojnih zvanica prisustvovao i princ Nikola II Petrović Njegoš sa porodicom, čija je fondacija podržala ovu manifestaciju
4 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2014. 21:32h

Tokom četvrte večeri modne manifestacije Montenegro Fashion Week, koja se održala u Dvoru kralja Nikole u Podgorici, publika je imala priliku da pogleda najnovije kolekcije crnogorskih dizajnerki Marine Banović - Džuver i Tijane Medenice, kao i srpske kreatorke Amine Hasanbegović i brenda Vero moda.

U kolekciji Tijane Medenice pod nazivom “In vino veritas”, dominirala je crvena, a kreatorka je priznala da je tu boju izabrala upravo zbog asocijacije na radost.

"Inspiracija je bila ljubav i vino, što se vidi po samom koloritu. Dosta je modela od čipke i osjetljivih materijala što daje eleganciju kolekciji za neke posebne prilike. Jeste bilo teško, ali to je ujedno i draž rada sa takvim materijalima”, kazala je Medenica.

Iako je bilo najavljeno, u Dvorcu nije bio predstavljen film o princezi Fransin Navaro Petrović, koja se bavila dizajnom.

Manifestaciji je pored brojnih zvanica prisustvovao i princ Nikola II Petrović Njegoš sa porodicom, čija je fondacija podržala ovu manifestaciju.

Crnogorska nedjelja mode biće završena sjutra veče, a posljednje veče održaće se u BMW salonu.

U samoj završnici gosti će imati priliku da vide nove kolekcije Mirjane Šarac, Nade Koljenšić, Suzane Perić, Jelene Roganović - Đurić i kolekciju Hunt iza koje se “krije” kreatorski duo Lazar Ilić i Kristina Bulajić.

Manifestaciju će zatvoriti glumac i pjevač Slavko Kalezić koji pred podgoričkom publikom premijerno izvesti “Krivca”.

Galerija