Kreacije Jelene Roganović - Đurić za sve stilove i generacije

Koristila sam dosta čipke, s tim što sam je ovoga puta prezentovala na drugačiji način
158 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Roganović-Đurić (novina), Foto: Facebook
Jelena Roganović-Đurić (novina), Foto: Facebook
Ažurirano: 21.04.2014. 20:27h

Crnogorska dizajnerka Jelena Roganović - Đurić, predstaviće u okviru završnice Montenegro Fashion Weeka, koja je zakazana za 22. april, svoju posljednju kolekciju “Alchemic Princess”.

Ona je u razgovoru za “Vijesti” otkrila da su u pitanju svečane haljine za posebne prilike i različite generacije.

"Inspirisala me je maturska euforija, jer već od januara radim na maturskim i haljinama za vjenčanja. U početku sam, prilikom rada na kolekciji imala malo drugačiju ideju, htjela da bude malo nosivije u dnevnoj varijanti, a onda sma se preorijentisala na svečane haljine", objasnila je Roganović - Đurić.

Dizajnerka je dodala da se njena kolekcija razlikuje od prethodnih, jer se ovoga puta okrenula modernom dobu.

"Nova kolekcija se od ranijih razlikuje po trenutnoj inspiraciji. Haljine su veoma moderne i u ovom vremenu, za razliku od prethodnih kolekcija kada sam bila inspirisana ranijim periodom ili nekom posebnom epohom", ispričala je ona.

"Materijali su veoma suptilini i neobični. Koristila sam dosta čipke, što nije neobično za moj rad, s tim što sam je ovoga puta prezentovala na drugačiji način", kazala je dizajnerka ističući da nije krojila haljine od ranije kupljenih materijala, već je u skladu sa idejom i kreacijama naručivala specijalne tkanine.

"Mislim da će se haljine dopasti različitim tipovima žena, jer nije usredsređena na jedan stil ili generaciju. Vidim i kada dolaze u moj studio, da me za pojedine modele pitaju i djevojke od 17 godina, pa do starijih gospođa, tako da sam veoma zadovoljna, jer vidim da sam pogodila suštinu”, sigurna je Roganović - Đurić.

Ona je otkrila i zašto je izabrala naziv “Alchemic Princess” i šta on predstavlja.

"Naziv je 'Princeza alhemije', jer se alhemija bavi raznim naukama, pa sam napravila poređenje sa ženom koja je svestrana, a kojih je sve više danas. To su žene koje se ne usredsređuju samo na jednu obavezu, već su posvećene i radu i porodici i mnogim drugim stvarima”, objasnila je kreatorka, koja uz pomoć dobrog tima i sama uspijeva da uskladi sve obaveze.

Posljednje večeri Montenegro Fashion Weeka u BMW salonu svoje kolekcije pored Roganović - Đurić, predstaviće i Mirjana Šarac, Nada Koljenšić, Suzana Perić i brend “Hunt” Lazara Ilića i Kristine Bulajić.

Bonus video: