Koncept Vintage Refresh: Dizajnerka Seka Martinović predstavila 38 modela

Reviji su prisustvovali Vesna Medenica, režiser Draško Đurović, slikar Nikola Marković, dizajnerka Marina Banović – Džuver
145 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 15:57h

Crnogorska dizajnerka Slobodanka Seka Martinović predstavila je u ponedjeljak na samostalnoj reviji u Delta Cityju kolekciju “Koncept Vintage Refresh”, koju je činilo 38 modela.

Kako je kreatorka objasnila za Vijesti u pitanju su redizajnirani, odnosno reciklirani modeli od kojih je najmađi komad star deset, a najstariji 35 godina.

“Pratim trendove u svijetu, pa sam došla na ideju da vidimo, kada izvadimo stare stvari iz ormara, šta možemo da iskoristimo i napravimo od toga. Veliki svjetski brendovi već godinama otkupljuju stare stvari i redefinišu ih, odnosno modno recikliraju i vraćaju ih na tržište”, ispričala je Martinović.

Ona je istakla da su u kreiranju kolekcije aktivno učestvovale Romkinje sa Konika, koje su polaznice kursa Dorra u kojem volontira, a u okviru kojeg ih obučava u kreiranju, ručnom radu, mašinskom vezu i pravljenju nakita.

Reviji su prisustvovali Vesna Medenica, režiser Draško Đurović, slikar Nikola Marković, dizajnerka Marina Banović – Džuver, voditeljka Andrijana Božović, frizer Zoran Vukčević i mnogi drugi.

Galerija

Bonus video: