Ona je dizajnerka, predaje informatiku, TV je lice: Voli da spaja nespojivo

"Prošla kolekcija se zvala 'Kovač-Krojač' i tada sam uspjela da povežem metal i tkaninu"
296 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 19:29h

Među dizajnerima iz Srbije koji će se predstaviti na modnoj manifestaciji Montenegro Fashion Week, u Podgorici od 16. do 22. aprila, je i Amina Hasanbegović iz Novog Pazara. Ova kreatorka, koja će prikazati kolekciju za proljeće - ljeto 2014 “Follow My Birds And Butterflies”, za Vijesti je otkrila da se bavi i TV novinarstvom, da predaje informatiku u srednjoj školi i da je prije visoke mode radila u firmi za izradu farmerki.

“Svaka moja kolekcija je prepoznatljiva i uvijek ima motive romantike, nježnosti, cvjetnih dezena, a sve je to protkano ručnim radom. Ova svakako oslikava mene, moju ličnost i u njoj treba da se pronađu žene i djevojke koje su slične po karakteru”, otkriva dizajnerka.

Ona dodaje da je za nošenje njenih modela potrebna samouvjerenost, hrabrost i u isto vrijeme nježnost i romantičnost. Otkriva da je kolekcija premijerno predstavljena tokom otvaranja njenog ateljea u Novom Pazaru prije desetak dana, a zatim i na sarajevskoj nedjelji mode.

Na pitanje koje boje preovladavaju u kolekciji, ističe da je koristila samo tri, boju pudera, odnosno bež, bijelu i crnu.

“Volim da spajam nespojivo. Prošla kolekcija se zvala 'Kovač-Krojač' i tada sam uspjela da povežem metal i tkaninu. Ovog puta je nit između nježnosti, svijetlih nijansi i crne boje”, kaže kreatorka i dodaje da joj je izbor materijala veoma bitan.

“Igrom slučaja sam prije upisa Fakulteta za dizajn i modnu kreaciju upisala Računarstvo i informatiku, a onda mi je bilo žao da prekidam prve studije i išla sam na dva fakulteta u isto vrijeme"

S obzirom na to da dolazi iz Novog Pazara, koji je poznat po industriji teksasa, umije da radi sa tim materijalom, ali joj izrada farmerki trenutno nije u planu.

“Prije osnivanja svog brenda, radila sam četiri godine za firme iz Novog Pazara i to iskustvo mi je puno pomoglo. Džins je nešto što sam puno voljela, ali sam se kasnije pronašla u visokoj modi i to je ono što volim istinski da radim. To sam ja”, tvrdi Hasanbegović, koja kada ne kreira haljine, predaje informatiku u Srednjoj ekonomskoj školi.

“Igrom slučaja sam prije upisa Fakulteta za dizajn i modnu kreaciju upisala Računarstvo i informatiku, a onda mi je bilo žao da prekidam prve studije i išla sam na dva fakulteta u isto vrijeme”, objašnjava ona.

Foto: Privatna arhiva

Međutim tu nije kraj, jer Hasanbegović nalazi vremena i za rad na lokalnoj novopazarskoj televiziji.

“Trenutno imam i autorsku emisiju koja nosi naziv 'Chic'. Kolažnog je tipa i govori o modi, muzici, dešavanjima iz grada i svjetskim aktuelnostima”, kaže kreatorka, koja je u Novom Pazaru veoma uspješna, pa se nada da će isto postići i u regionu.

“Meni je drago što imam sve više klijentkinja ne samo iz Srbije, već i iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine... U budućnosti planiram da se predstavim i na više inostranih Fashion Weekova, a odmah poslije zakazanih revija počinju pripreme za sljedeću kolekciju koja će biti prikazana poslije ljeta”, najavila je ona.

Dođite na Stari Grad

Hasanbegović je i stilista muzičkog festivala “Stari Grad” za koji polako počinju pripeme.

“Pozvala bih sve da posjete Novi Pazar u ljetnjim danima kada se održava festival i uvjere se u njegov kvalitet i posebnost. Mislim da je sve u organizaciji i pravoj ljubavi prema poslu koji obavljate”, ističe ona.

Galerija

Bonus video: