Nova kolekcija Suzane Perić: Za ženu, majku i seksi ikonu

Kreacije su namijenjene ženi koja zna šta želi i kako to da dobije
129 pregleda 4 komentar(a)
Suzana Perić, novina, Foto: Privatna arhiva
Suzana Perić, novina, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.03.2014. 16:14h

Srpska dizajnerka Suzana Perić, predstaviće podgoričkoj publici u okviru završne večeri Montenegro Fashion Weeka, 22. aprila svoju novu kolekciju “Fashion dekada”. Po njenim riječima “Fashion dekada” je sinonim novog životnog i modnog doba.

“Namijenjena je svim fashion ikonama, koje se kreću između životnih dekada. One nisu samo poslovne žene, majke, ili samo zavodnice, nego sa lakoćom skaču iz jedne uloge u drugu, nose uska odijela, sa posebnim detaljima preko dana, a seksipilni kombinezon ispod sakoa otkriva da ona nije samo u biznis dekadi”, objašnjava Perić.

Dizajnerka je opisala i ženu o kojoj je razmišljala tokom rada na kolekciji.

“Poslijepodne baca štikle u hodnik, oblači dugu plisiranu suknju, sa kožnom jaknom i ide u grad sa svojom djecom i drugaricama. A uveče se pretvara u seksi ikonu, sa stileto i dugom haljinom, preko koje zna da prebaci njenu pastelnu kožnu jaknu ili mantilić i ide u njen najdraži bar, gdje je čeka njeno omiljeno dekada piće”, opisala je Perić, koja će u Podgorici predstaviti 40 modela.

“Ove godine preovladavaju jasne boje, kao vesela pink i bež-roza, čokolada, žuta, petrol, ali i veliki plisirani cvjetni dezeni”, kaže dizajnerka, koja je kolekciju premijerno predstavila na beogradskoj nedjelji mode, a potom i u Njemačkoj.

Ove godine preovladavaju jasne boje, kao vesela pink i bež-roza, čokolada, žuta, petrol, ali i veliki plisirani cvjetni dezeni

“Ali za crnogorski Fashion Week, imamo nekoliko modela, koji će se prvi put prikazati kod vas”, obećava Perić, a zatim objašnjava po čemu se aktuelna razlikuje od njenih ranijih kolekcija.

“Mislim da je posebna zbog toga što je namijenjena savremenoj ženi, koja je seksipilna, ženstvena, koja zna šta želi i kako to da dobije”, kaže.

Kreatori koji će se predstaviti na Montenegro Fashion Weeku, pokloniće po komad iz kolekcije polumaturantima i maturantima koji su štićenici Dječjeg doma “Mladost” u Bijeloj, a srpska kreatorka potvrđuje da će i ona učestvovati.

“Naravno. I mi ćemo pokloniti unikatni model za jednu od devojaka iz doma”, zaključila je ona.

Bonus video: