Mirjana Šarac: Muškarce sve više interesuje moda

Ona ističe da se tokom studija bavila i muškom i ženskom modom, ali je ipak odlučila da se posveti kreiranju odjevnih predmeta za jači pol
206 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2014. 10:35h

Dizajnerka Mirjana Šarac, prvi put će predstaviti svoj rad u Crnoj Gori u okviru Montenegro Fashion Weeka, 22. aprila u BMW i Mini salonu u Podgorici, a publika će moći da pogleda njenu kolekciju za muškarce.

“Predstaviću kolekciju koju sam prikazala na 34. Beogradskom Fashion Weeku u oktobru 2013. U pitanju je zimska muška kolekcija za koju sam osvojila nagradu magazina Elle”, ispričala je crnogorska dizajnerka, koja je za izradu koristila kožu, teške štofove i pletiva.

“Kolekcija sastavljena od modela koji su nosivi, za svakodnevnu upotrebu, ali sam takođe obratila pažnju prilikom kreiranja komada koji možda više odgovaraju za neki scenski nastup, pa mogu reći da sam se posvetila eksperimentu”, pojasnila je ona.

Šarac je dodala da se trudi da njeni modeli budu nosivi, ali ne i previše komercijalni, poput onih koje svakodnevno vidimo.

(FOTO:belgradefashionweek.com)

“Trudim se da to ne bude nešto što je previše komercijalno i, kako smo navikli, klasični muški odjevni predmeti jednostave boje. Moj rad je isključivo vezan za to, što me i razlikuje od drugih dizajnera”, dodala je dizajnerka.

Ona ističe da se tokom studija bavila i muškom i ženskom modom, ali je ipak odlučila da se posveti kreiranju odjevnih predmeta za jači pol.

“Zato što mi pruža više prostora za istraživanje i za kreativnost. Kada je u pitanju izrada, mislim da je teža muška moda”, objasnila je kreatorka, koja se slaže da su u regionu dizajneri mnogo manje posvećeni osmišljavanju odjeće za jači pol.

“Mislim da je u Crnoj Gori i Srbiji manje zastupljena muška moda iz razloga što se od žena uvijek očekivalo da budu sređene, a muškarci su uvijek išli na sigurnije odjevne predmete. Na neki način je teže baviti se time, jer imate manju publiku, ali ja više volim da radim mušku modu. Sve zavisi i od toga koliko ste predani, jer ako ste posvećeni i zainteresovani ništa nije teško”, ističe Šarac.

Dizajnerka dodaje i da se nezainteresovanost muškaraca za modu vremenom smanjila, pa je sada sve više onih koji vode računa o tome šta će obući.

“Svakako, u posljednje vrijeme muškarci su sve više posvećeni eksperimentu i igri sa odjećom, kao i modi, pa su sve hrabriji, što me raduje. To sam primijetila i po tome kolika je zainteresovanost za mušku modu i neke stvari koje su može se reći ekscentrične”, istakla je ona.

Bonus video: