Montenegro Fashion Week traje pet dana

Kreatori će po jedan model pokloniti maturantima i polumaturantima iz dječjeg doma
93 pregleda 0 komentar(a)
Fashion Week, Foto: Arhiva Vijesti
Fashion Week, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2014. 18:02h

Modna manifestacija “Montenegro Fashion Week”, tokom koje će se publici predstaviti veliki broj brendova, crnogorskih dizajnera i njihovih kolega iz regiona, prvi put će trajati pet dana, a održaće se od 16. do 22. aprila u Podgorici.

“S obzirom na to da je nacionalna Modna Komora Crne Gore od prošle godine pridruženi član Evropskog modnog savjeta i nosilac licence za Fashion Week, smatrali smo da je ovo optimalno vrijeme trajanja manifestacije”, objasnila je PR Snežana Ivanović zašto ovaj događaj traje duže nego ranije.

Prvo veče otvoriće italijanska modna kuća Max Mara revijom na Trgu Sv. Petra Cetinjskog, nakon koje će biti održan koncert Sergeja Ćetkovića.

U saradnji sa fondacijom Petrović Njegoš, na dvoru Kralja Nikole u Podgorici 17. aprila biće održana revija na kojoj će se sa svojim modelima predstaviti Marina Banović - Džuver, Amina Hasenbegović, Tijana Medenica i Vero Moda.

Prvo veče otvoriće italijanska modna kuća Max Mara revijom na Trgu Sv. Petra Cetinjskog

“MNE Fashion Week” u dnevnoj varijanti, nastaviće se u Delta Cityju u naredna dva dana i biće humanitarnog karaktera.

Dizajneri će 18. aprila izložiti svoje modele, koje će svi posjetioci ukoliko žele moći da kupe, a svaki od sedam kreatora će jedan komad iz svoje kolekcije pokloniti maturantima i polumaturantima iz dječjeg doma “Mladost” iz Bijele, dok će im frizerski studio “Zoran” za tu priliku obezbijediti frizuru i šminku.

“Smatramo da je izuzetne važno podržati mlade ljude u Crnoj Gori koji već deset godina organizuju humanitarne akcije za štićenike Doma u Bijeloj. Savez studenata Ekonomskog fakulteta je pokazao interesovanje, a mi prepoznali značaj njihovog projekta, te smo se odlučili za saradnju”, dodala je Ivanović.

Sljedećeg dana na istom mjestu biće organizovan „Delta City Fashion Day“, u okviru kojeg će svoje kolekcije predstaviti brendovi OVS, Legend, kao i kreatorka Branka Asanović.

Finalno veče “MNE Fashion Weeka”, održaće se u BMW i Mini salonu, gdje će publika moći da pogleda kreacije Lazara Ilića, Mirjane Šarac, Nade Koljenšić, Jelene Roganović - Đurić i Suzane Perić.

Zaštitna lica “Montenegro Fashion Weeka” su manekenke Lucija Nikolić i Maja Čukić, kao i modeli Marko Vukotić i Miloš Perić.

Bonus video: