Dizajnerka Ana Ličina kreira i lutke od platna

Ličina istovremeno kreira i kolekciju za dječake i djevojčice, a kako kaže kolekcija će biti “veoma slatka i autentična”
334 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2014. 19:38h

Dizajnerka Ana Ličina, koja je svoj rad prvi put predstavila crnogorskoj publici početkom prošle godine, trenutno je svoj talenat usmjerila na kreiranje lutki, ali i izradu dječije kolekcije. U razgovoru za “Vijesti” ona je otkrila kako je došla na ideju da od materijala, cirkona i kristala pravi “plišane medvjediće”, ali i kako će izgledati kreacije za najmlađe.

“Na ideju da pravim lutke došla sam kada sam tražila poklon za kćerku moje prve prijateljice za njen prvi rođendan. Željela sa da poklonim nešto vrijedno i unikatno. Slučajno sam našla stari šnit od plišanih medvjeda”, objašnjava ona.

“Kada sam ga poklonila, ljudi su se oduševili i tada sam dobila i prvu porudžbinu”, dodaje Ličina.

Izrađuje ih od svile i vune, Foto: Privatna arhiva

“Medvjedići su namijenjeni onima koji vole unikatne stvari i znaju vrijednost ručnog rada. Lutke su lijep poklon za rođenje, rođendane, Dan zaljubljenih, originalna ideja za vjeridbe ili prosto neobavezan znak pažnje”, predlaže kreatorka i ističe da je to lijep poklon za sve generacije. Međutim, njene igračke ipak nisu preporučljive za dječju igru.

“Pošto su napravljene od osjetljivih materijala kao što su svila i vuna, a dekorisani su kamenjem, nisu za igru, već za dekoraciju”, pojasnila je ona.

“Treba mi otprilike dan da napravim jednu lutku. Nekada i više, zavisi od rada na njoj. Sve je ručno rađeno i svaka lutka ima svoju ličnu kartu na kojoj piše ime i od čega je napravljena”, ispričala je Ličina.

Njene lutke izložene su u butiku Atelier Concept Store u Podgorici, a mogu se pogledati i na Facebook stranici “Le P'tit Paris”.

“Trenutno imam oko petnaest lutaka, od medvjeda do žirafa. Takođe radim po narudžbini. Imam dosta klijenata, pa sam neke već prodala u Parizu i Briselu”, kaže ona i dodaje da se cijene kreću od 15 do 70 eura u zavisnosti od veličine lutke, materijala i vremena izrade.

Ličina istovremeno kreira i kolekciju za dječake i djevojčice, a kako kaže kolekcija će biti “veoma slatka i autentična”.

“Biće za sve uzraste do deset godina. Koristila sam dosta starih šnitova, tako da će biti puno vintaž modela sa veoma slatkim materijalim sa dizajnom i nježnih boja. Bilo mi je veoma bitno da su modeli praktični, laki za oblačenje i skidanje”, kaže dizajnerka i ističe da će materijali biti sto posto prirodni.

“Pored toga što radim lutke i odjeću, samostalni sam dizajner i imam nekoliko ugovora u Parizu koje treba da ispoštujem, tako da se nadam da će kolekcija biti gotova krajem aprila”, objasnila je ona.

Galerija

Bonus video: