Za liniju zaslužni genetika, povremene dijete i sport

Manekenka Sandra Burić kaže da je par puta pokušala da drži dijetu, ali to nije pošlo za rukom jer je “slaba” na slatkiše
87 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2014. 20:24h

Dok brojne dame imaju problema sa održavanjem linije, čak i nakon podvrgavanja različitim isrpljujućim dijetama, crnogorske manekenke izgleda da nemaju takvih muka.

Za razliku od koleginica širom svijeta koje se u posljednje vrijeme sve češće kritikuju zbog anemične, pa čak i bolesne konstrukcije tijela, na našim modnim pistama koračaju djevojke koje se mogu pohvaliti zdravim izgledom.

Prva pratilja mis Crne Gore, Nikoleta Jovanović, ali i manekenke Sandra Burić, Tijana Radonjić i Olivera Biševac otkrile su da je za njihovu liniju najzaslužnija genetika, ali i da izbjegavaju brzu hranu i slatkiše, te da često vježbaju.

“Što se tiče ishrane, ne praktikujem mnogo dijete, osim prije kastinga i revija. Tada jedem u manjim količinama. Uvijek sam se hranila zdravo i to mi je dosta pomoglo da ostanem mršava”, priča Jovanović.

Ona dodaje da se njen režim ishrane neznatno promijenio od kako se profesionalno bavi manekenstvom, a najveća razlika je u tome što sada izbjegava da jede hljeb.

“Kada sam bila u Kini naučila sam da ga zamijenim rižom, i to sada praktikujem. Takođe, ne volim da jedem meso, osim ribe, a povrće i voće su za žene obavezni svaki dan”, otkriva misica.

Manekenka Sandra Burić kaže da je par puta pokušala da drži dijetu, ali to nije pošlo za rukom jer je “slaba” na slatkiše.

“Obožavam slatkiše i veći dio moje ishrane je čokolada. Doručkujem čim se probudim, jer doručak ubrzava metabolizam i sagorijevanje unijetih kalorija”, objašnjava Burić, koja praktikuje više manjih obroka.

“Takođe pijem dosta vode, najmanje dva litra dnevno, i dan obavezno započinjem cijeđenom pomorandžom”, pohvalila se ona.

Olivera Biševac kaže da nema poseban režim ishrane već jede kad za to osjeti potrebu, ali u manjim količinama.

Olivera Biševac (Foto: Slaven Vilis)

“Imam tri obavezna obroka dnevno i dvije užine i jedem dosta voća i povrća”, kaže manekenka, koja kao i Burić tokom dana pije minimum dva litra tečnosti.

“Izbjegavam da jedem u kasnim večernjim časovima, kao i previše slatkiša i grickalica, i rijetko pijem gazirana pića. Strogo vodim računa o tome da moja ishrana bude svedena na što zdravije stvari, da u toku dana obavezno jedem kuvano, ribu, povrce i slično”, ističe Biševac.

Manekenka Tijana Radonjić odgovorila je da nikada nije držala dijete, a da kao i njene koleginice pokušava da u organizam unese što više voća i povrća, kao i tečnosti.

“Izbjegavam brzu hranu, jer nisam neki ljubitelj fast fooda”, rekla je Radonjić.

Nikoleti Jovanović teško pada suzdržavanje od slatkiša, pa se trudi da ih konzumira u umjerenoj količini. Ona objašnjava da joj je najvažnije da ne preskače obroke i da ne gladuje

“Veoma rijetko jedem grickalice i brzu hranu, a ni sokove ne pijem često. Uvijek večeram, jer je zlatno pravilo da se obroci ne smiju preskakati. Moglo bi se reći da se hranim zdravo, ali zato što volim zdravu hranu, a ne zato što pazim na kilograme”, pojasnila je ona.

Nikoleti Jovanović teško pada suzdržavanje od slatkiša, pa se trudi da ih konzumira u umjerenoj količini. Ona objašnjava da joj je najvažnije da ne preskače obroke i da ne gladuje.

“Naravno, fizička aktivnost mi je na prvom mjestu. Volim da treniram i mislim da svako treba da radi na sebi što više može. Idem u teretanu, na fitnes i jogu. Ne treniram samo zbog izgleda, već i zbog toga što se osjećam bolje nakon svakog treninga”, ispričala je misica. Slično razmišlja i Biševac.

“Fizičke aktivnosti kojima se bavim mi više pomažu da se osjećam vitalnije i to najviše radim zbog zdravlja, jer za izgled najviše mogu da zahvalim genetici”, kaže manekenka koja praktikuje pilates i aerobik naizmjenično, kako bi razbila monotoniju.

Galerija

Bonus video: