Kolekcija Anastazije Miranović za jubilej "Plantaža": Svila i motivi loze

Izrada kolekcije povjerena je Vernesi Hasanagić iz Bara, frizure će raditi Anka Čavor, a šminku Emina Zečević
62 pregleda 2 komentar(a)
Anastazija Miranović, Foto: Zoran Đurić
Anastazija Miranović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.12.2013. 21:03h

Crnogorska kreatorka Anastazija Miranović predstaviće svoju novu kolekciju sjutra veče u podrumu Šipčanik. Revija će biti održana povodom zlatnog jubiljeja Plantaža - 50 godina, kao i promocije dva nova vina.

- Predstavljalo mi je zadovoljstvo i čast da se odazovem pozivu Plantaža, da upotpunim proslavu jubileja naše najbrendiranije firme. Kolekcija je namjenski rađena za ovu priliku, a čini je 20 modela u svili sa specijano rađenim printom za ovu priliku, sa motivima vinove loze i grožđa, bogatog kolorita. Čiste forme i sofosticirana elegancija karakteritika su ove kolekcije, a ujedno i osobenost mog dizajna – istakla je Miranović, dodajući da se pri izradi kolekcije trudila da istakne ljepotu svile, motiva, i kolorita.

Ovo će biti prvi put da se revija održava u Šipčaniku, ali ne i prva revija koju je Miranovićka, inače istoričarka umjetnosti radila povodom nekog jubileja. Naime, ona je nedavno na Cetinju predstavila kolekciju “Pod kapom Njegoševom” povodom 200 godina od rođenja Njegoša.

- Uvijek mi je veći izazov raditi na određenu temu, jer je odgovornost višestruka. Prije svega, treba dodatatno odogovoriti temi, a istovremeno, biti dovoljno kreativno slobodan. Vjerovatno je to zbog mog osnovnog zanimanja, jer istorija umjetnosti mi pruža pregršt tema koje inspirativno ishodište nalaze u tradiciji i istoriji umjetnosti. Pogotovo crnogorska tradicija, umjetnost i kultura su teme koje me privlače i kojima ne mogu kreativno da odolim – priznaje Miranovićeva, i obećava da će i naredna kolekcija biti inspirisana istorijskom ličnošću.

- Već sad mogu da najavim da će jedan od mojih sljedećih dizajnerskih projekata biti kolekcija inspirisana djelom našeg najvećeg slikara Petra Lubarde i njemu posvećena. A, već naredni projekat je opet naša tradicija kroz multikulturalna čitanja. No, da ne otkrivamo previše – kazala je ona.

Za koreografiju i odabir muzike za reviju bila je zadužena Sonja Štilet, dok modele nose menekenke sudija "Da qui" i "National Style".

Izrada kolekcije povjerena je Vernesi Hasanagić iz Bara, frizure će raditi Anka Čavor, a za šminku će biti zadužena Emina Zečević. Tehnička podrška povjerena je studiju Takt.

Bonus video: