Modna revija u salonu BMW

Zaštitna lica modne manifestacije bile su Maja Perović, Milica Pejović i Tamara Mirčević
170 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2013. 07:45h

Uokviru modne manifestacije "Montenegro Fashion Week", koja je održana u salonu BMW-a u Podgorici, svoje kolekcije predstavile su crnogorske dizajnerke Ivana Murišić i Jelena Roganović-Đurić, kao i Svetlana Horvat iz Srbije i hrvatska kreatorka Aleksandra Dojčinović.

Modno veče otvorila je revija donjeg veša, srpskog brenda "Orange, nakon čega je publika imala priliku da pogleda kolekciju "Zentangle" Ivane Murišić.

Kolekcija je, kao što je u ranijem razgovoru za "Vijesti" dizajnerka najavila, inspirisana preplitanjem raznih vrsta linija, a u dezenu su preovladavale crna i bijela boja, uz sivu, crvenu, zlatnu i srebrnu.

Svetlana Horvat u Podgorici je predstavila kolekciju "Balcan Butterfly", koju je prije toga prikazala u Njujorku i Parizu, a kao inspiraciju je koristila etno motive Crne Gore i Srbije.

Pored njihovog rada, prisutni su mogli da pogledaju modele Aleksandre Dojčinović, koja je odisala preciznošću.

“Mislim da svaka dama može pronaći ponešto za sebe, moje kreacije se lako kombinuju i za dnevne i za večernje kombinacije. Haljine su vrlo nosive i funkcionalne”, pojasnila je ona za "Vijesti" prije revije.

Kolekcija Jelene Roganović-Đurić, pod nazivom “Excep - tionnel”, sa kojom se dizajnerka predstavila i na takmičenju mladih dizajnera Evrope u Moskvi, zatvorila je ovu modnu manifestaciju.

“Ostala sam dosljedna sebi koristeći nježne i prijatne tkanine, kao što su svila, čipka, kašmir... Na formi se radilo najviše, kao što uglavnom i jeste slučaj ako pričamo o novitetima i dizajnu”, pojasnila je kreatorka.

Među gostima "14. Royal Fashiona", koji je nedavno i zvanično promijenio naziv u Montenegro Fashion Week, bili su i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, pjevači Alen Islamović i Danijel Alibabić sa suprugom Jovanom Nikolić, ali i brojni crnogorski dizajneri, koje je u pauzama između revija pjesmom zabavila Andrea Demirović.

Zaštitna lica modne manifestacije bile su Maja Perović, Milica Pejović i Tamara Mirčević, dok su za frizuru i šminku bili zaduženi članovi tima Zorana Vukčevića.

"Montenegro Fashion Week", prema riječima organizatora Srđe Lubarde, već od proljeća će biti proširen na tri dana.

Galerija

Bonus video: