Karmen Karera će biti prvi transrodni Viktorijin anđeo?

Karerina titula supermodela pomogla bi okončanju femefobije unutar LGBTIQQA zajednice
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2013. 18:32h

Na internetu je pokrenuta peticija, sa već više od 23 hiljade potpisa, koja poziva čuvenog proizvođača ženskog donjeg rublja, Victoria's Secret, da uvrsti transrodnu Karmen Kareru u svoju narednu reviju.

Potpisnici peticije na stranici Change.org smatraju da Karera (28), zvijezda reality showa RuPaul's Drag Race, treba biti uvrštena u godišnju reviju Victoria's Secreta i tako ući u istoriju kao prvi transrodni supermodel.

Karerina titula supermodela pomogla bi okončanju femefobije unutar LGBTIQQA zajednice, piše u peticiji.

Karera je stanovnica Nju Džersija, a rođena je kao Kristofer. Postala je poznata kao učesnica reality showa RuPaul's Drag Race, gdje je završila na petom mjestu.

Nakon showa, javno je počela svoju transformaciju iz muškarca u ženu, a kasnije je potpisala ugovor za Elite Model Management.

Postavši LBGT ikona, Karera se dva puta našla u W Magazineu, a ovog mjeseca učestvovala je i u reviji dizajnera Marca Marca na LA Fashion Weeku.

Ukoliko njeni fanovi daju sve od sebe, Karera će 10. decembra ući u istoriju kao prva transrodna osoba koja je postala jedan od Victorijinih anđela.

Peticiju je pokrenula osoba imenovana kao Marko Regalado, bez Karerinog znanja, i odmah je odjeknula u društvenim medijima.

Galerija

Bonus video: