Završen Internacionalni modni festival

Među toaletama se našlo i nekoliko u jarko crvenoj boji, dok su muška odijela, sa detaljima od kristala, perli i pliša, bila isključivo crna
236 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2018. 13:22h

Prvi Internacionalni modni festival u Porto Montenegru, zatvoren je u subotu veče revijom italijanskog kreatora Antonia Grimaldija, koja je neposredno prije predstavljena i na Fashion Weeku u Parizu.

Dizajner, koji je poznat po elegantnim, svečanim haljinama, ovoga puta je kombinovao lepršave materijale sa zlatnim i srebrnim metalnim detaljima, šljokicama i kristalima, a veći dio modela bio je u svijetlim, odnosno bijeloj i boji leda.

Među toaletama se našlo i nekoliko u jarko crvenoj boji, dok su muška odijela, sa detaljima od kristala, perli i pliša, bila isključivo crna.

Po završetku revije, prisutnima se obratila Vesna Mandić, ispred agencije Fabrika, koja je organizator događaja, a koja je na binu pozvala i predsjednicu festivala Čincija Malvini.

„Ovo je zapravo sve zasluga Vesne Mandić. U Porto Montenegru smo dočekali neke od najpoznatijih i najboljih dizajnera, a tu je i jedan od očeva italijanske mode – Renato Balestra“, ispričala je Malvini, koja se i zahvalila Balestri, koji je sa ćerkom obije večeri revije ispratio iz prvog reda.

„Nadam se da je sve prošlo dobro. Želim vam lijep odmor, vidimo se sljedeće godine“, poručila je Malvini izgovarajući posljednje riječi na crnogorskom jeziku.

Ni Mandić nije krila zadovoljstvo nakon održane manifestacije, koja će kako kaže, sigurno postati tradicija u Tivtu.

„Ovaj prvi Internacionalni modni festival Porto Montenegro 2018. je zaista internacionalan, imali smo Šejku Hend Al Kasami dizajnerku iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa brendom House of Hend, divnog La Kvana Smita, zvijezdu iz Sjedinjenih Američkih Država koji je pokazao i zašto je to i večeras i Antonia Grimaldija iz Italije, koji je došao sa pariske Nedjelje mode pravo ovdje i naravno izložbu skica Renata Balestre“, podsjetila je ona.

Ona je istakla i da je među zvanicama bilo puno inostranih novinara i modnih blogera, koji su doprinijeli velikoj kampanji kako u medijima, tako i na društvenim mrežama.

Na pitanje čije kolekcije su joj se privatno najviše dopale, Mandić je kazala:

„Ne mogu da izdvajam. Svi su bili odlični podjednako“.

Ljubitelji mode, prema njenim riječima, mogu i naredne godine, posljednjeg vikenda jula očekivati Internacionalni modni festival, ali i propratni program uz revije, kao što je to bio slučaj ove godine sa izložbom radova Balestra.

„Možda neće biti izložba, nego nešto drugo, ali će u svakom slučaju će biti više pratećih događaja u okviru manifestacije“, poručila je ona.

Galerija

Bonus video: