Nova kolekcija Lazara Ilića na Fashion Connectionu: Demoni na pisti

Modeli će kao i već prikazani, biti crno-bijeli, osim haljine koja je „krivac” za Ilićev odlazak u Moskvu, a koja ima i crvene detalje
185 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 15:07h

Mladi crnogorski dizajner Lazar Ilić, novu kolekciju premijerno će predstaviti u okviru 12. Dukley Gardens Fashion Connection, koji će se 27. i 28 septembra održati u Dukljanskim vrtovima na rtu Zavala u Budvi.

Ipak, ovoga puta njegovi modeli neće biti predstavljeni samo crnogorskoj publici, s obzirom na to da je ove godine sa koleginicom Jelenom Roganović osvojio prvo mjesto na takmičenju mladih dizajnera balkana "Stil Afrodita", pa će sa istom kolekcijom posjetiti i Moskvu. Ilić nam je otkrio da će predstaviti oko 20 modela, a da će se među njima naći i odjevni predmeti za muškarce.

"Muških modela će biti četiri do pet, a ostalo će biti ženski. Nijesu u pitanju samo haljine, već i pantalone, pončo, kaputi, helanke, majice... Cjelokupni izgled", objašnjava kreator i dodaje da je tome doprinijelo to što će od ove godine prodavati svoje modele i u ADL butiku u Mall of Montenegro.

"Što se tiče kolekcije, ovoga puta sam radio sa toliko skupim i kvalitetnim materijalima, sa kakvim još nisam imao prilike da radim. U pitanju je pravo zečije i lisičje krzno, koža, keper, kašmir, a biće i momenata tila... Biće i metalik materijala, koji koristi Džeremi Skot u svojim kolekcijama. Igrom slučaja, došao sam do malog komada koji sam iskoristio najbolje što sam mogao", otkriva mladi kreator.

Kolekcija je nastavak je one koja je prikazana u sklopu takmičenja "Stil Afrodita".

"Modeli će kao i već prikazani, biti crno-bijeli, osim glavne haljine koja je i krivac za moj odlazak u Moskvu, a koja ima i crvene detalje. Revija će imati klasičnu koreografiju, ali spremam i sjajan performans, sa plesnom školom Sanje Živković", kaže Ilić, i objašnjava da će u okviru performansa na scenu izaći četiri demona, koji će kasnije otkriti svoje pravo lice.

“Neće biti klasična revija, jer sam tako radio od početka i uvijek se trudim da tih pet minuta bude vizuelno uživanje", dodaje on.

"Smatram da je ovo prilika u kojoj svoju kreativnost moram da stavim u prvi plan, zato što imam priliku da se predstavim inostranoj publici što je želja svakog dizajnera iz Crne Gore", priznaje on, a zatim otkriva i nove informacije o reviji u Moskvi.

"Na Evropskom takmičenju mladih dizajnera, po mojim informacijama biće sto dizajnera, što je veoma jaka konkurencija, s obzirom na to da su kao i mi prošli takmičenja", objasnio je dizajer, koji je pored brojnih obaveza našao vremena i za studiranje.

"Pišem blog za portal Montemoda, radim kao stilista nekim javnim ličnostima, takođe je i sezona vječanja, pa kreiram po narudžbinama, a nova obaveza mi je studiranje dizajna na UDG-u", pohvalio se Ilić.

Prati sve trendove

Ilić ističe da je posebno vodio računa i o izboru muzike, pa će pjesma tokom defilea manekenki simbolično predstaviti njegov povratak sa novom kolekcijom nakon skoro godinu dana.

"Sve ima simboliku, pa i to što su modeli inspirisani pješčanim satom, koji opet asocira na moju pauzu. Žena ne mora nužno da bude dobro građena da bi nosila moje modele, ali te koktel haljine su ipak namijenjene onima koje imaju vjeru u sebe. Tu su materijali koji su jaki i ukoliko žena ima nedostataka oni će sve da stegnu i naprave figuru pješčanog sata, koja je po mom mišljenju idealna", priča mladi kreator, a potom ističe da ovu kolekciju smatra svojim remek-djelom.

"Toliko su teški modeli, da su moje šnajderke i modelari imali strašno težak posao, jer nijedna haljina nije bila laka za uraditi, niti je klasična. Svaka ima svoju priču, ali sve zajedno izgledaju kao sjajan tok", dodaje on.

"Muška kolekcija će biti avangardna iako sa moje tačke gledišta i za ljude koji razmišljaju kao ja to nije avangardno, već trendi. Pratim svaki svjetski modni trend i trudio sam se da to prikažem i u muškoj kolekciji. Da li će to biti nosivo u smislu da će neki momak koji radi u banci moći u tome da izađe u grad - ne vjerujem", iskren je Ilić.

Galerija

Bonus video: