Zlatna pravila za izbor parfema

Žena koja nosi Chanel nema iste potrebe kao neko ko bira Saint-Laurent. Isto važi za parfem
2235 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako biste se jednostavnije odlučili koji parfem želite da kupite i smanjili mogućnost da budete nezadovoljni izborom, uzmite u obzir nekoliko preporuka:

Vodite se instinktom

Vrhunski stručnjaci za parfeme ističu kako danas morate odabrati najprije brend, kao u slučaju odijela ili torbe, jer svaki brend ima svoj mirisni identitet. Žena koja nosi Chanel nema iste potrebe kao neko ko bira Saint-Laurent. Isto važi i za parfem. Moraćete se voditi instinktom jer niko neće moći nositi parfem koji mu se u suštini ne sviđa čak i ako ga je stvorio njegov omiljeni brend, piše Novi list.

Miris koji vam se sviđa odmah nije uvijek pravi

Nikada nemojte kupiti parfem "na brzaka". Preporuka je da u nekoliko navrata posjetite trgovinu kako biste se upoznali s mirisima. Izdvojite potrebno vrijeme za odabir i pokušajte se upoznati s esencijom. Poprskajte parfem po koži, odjeći i ponesite miris sa sobom. Vrlo često uživate u određenom mirisu u prvom trenutku, jer ima note kompatibilne s vašim ukusom, ali se kasnije dogodi da pozadinske note parfema ne odgovaraju onome šta očekujete.

U nedoumici se opredijelite za note citrusa

Ekstrakti citrusa su univerzalne note, uvijek najčešće korištene, a njima se po učestalosti može dodati vanila, sada prisutna u mnogim mirisima, kao i mošus.

Bolje ne biti vjeran

Morate biti vjerni sebi i svom stilu, ali ne i samo jednom mirisu. Svaki dan možete nositi crnu, bez odabira iste haljine i iste frizure, ali promijenite stil - s parfemom je ista stvar. Možete ostati vjerni neko vrijeme, ali ne zauvijek. Možete voljeti klasike, i to je dobro. Stari mirisi - da, ali revidirani i malo korigovani.

Sklad različitih proizvoda

Usklađivanjem proizvoda - vašom kremom, dezodoransom, mirisom odjeće, ormara, možete stvoriti mirisni identitet. To je važno pravilo koje treba slijediti ako želite uvijek biti prepoznatljivi i imati potpis. Međutim, preporučuje se oprez kako bi različiti kozmetički proizvodi bili u interakciji.

Bonus video: