Balestra za kraj smotre mode

Balestrini klijenti su prestižna imena iz cijelog svijeta i pripadnice džet seta: carica Farah Diba, kraljica Tajlanda, prva dama Filipina, princeza Saudijske Arabije...
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2013. 12:13h

Revijom najnovije kolekcije visoke mode italijanskog dizajnera Renata Balestre, koja je prethodno premijerno predstavljena na Nedjelji visoke mode u Rimu, sinoć na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna, završena je 16. Internacionalna smotra mode koju organizuje modna agencija Fabrika u saradnji sa Opštinom Kotor.

Manekenke su nosile Balestrine najnovije modele koje karakteriše mnogo ručnog rada, raznovrstnih detalja, poput interesantnih tokica na glavi.

Nakon revije u organizaciji modne agencije Fabrika priređen je parti na Luštici.

Balestra koji je presjednik smotre mode u Kotoru danas ima 30 linija - Visoka moda, Pret a porter, kompletnu liniju muške odjeće i širok sprektar aksesoara.

Balestrini klijenti su prestižna imena iz cijelog svijeta i pripadnice džet seta: carica Farah Diba, kraljica Tajlanda, prva dama Filipina, princeza Saudijske Arabije, kao i mnoge poznate glumice.

Tokom karijere Balestra je predstavljao kolekcije u cijelom svijetu sa ogromnim uspjehom. Počasni je profesor modne akademije u Pekingu, radio je kostime za brojne opere, među kojima i Rosinijevu “Pepeljugu” Beogradske opere.

Modnoj smotri u Kotoru je prisustvovao i proslavljeni crnogorski fudbaler Predrag Mijatović sa suprugom. On je rekao da sa zadovoljstvom dolazi u Kotor, gdje su se njih dvoje upoznali.

“Bitno je da ljudi koji se bave bilo kakvim javnim poslom vode računa o imidžu i izgledu. Nemam modnu marku koju preferiram, bitno je da je sve fino uklopljeno, da to što nosim prati moj imidž i moju ličnost”.

Vlasnica modne agencije Fabrika Vesna Mandić rekla je da je veoma zadovoljna smotrom, “s obzirom na to da je bilo vremena i da svi danas kubure sa novcem”.

“Mi iz Fabrike i Opštine Kotor, na čelu sa gradonačelnicom Marijom Ćatović, bez koje ovo ne bismo uspjeli, srećni smo što je sve prošlo u najboljem redu. Imali smo tri velike kolekcije, svaka posebna u svom stilu i maniru”, izjavila je Mandićeva “Vijestima”.

Prve večeri smotre mode kolekcije su prikazali francuska kuća Guy Laroche i italijanski dizajner Aliviero Martini.

Galerija

Bonus video: