Balestra, Martiniji i Ros na smotri mode u Kotoru

Kako Mandić kaže, dizajneri će u Kotoru predstaviti svoje nove kolekcije za jesen – zimu 2013/14. godine
4 komentar(a)
Smotra mode, Foto: Arhiva "Vijesti"
Smotra mode, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.07.2013. 17:40h

Krajem ove nedjelje, tačnije u petak 19. i subotu 20. jula ljubitelji mode imaće priliku da u okviru 16. Internacionalne smotre mode, koja se tradicionalno održava u Kotoru, pogledaju modele dizajnera Renata Balestra, Alvijera Martinija i Gila Rosa.

"To je bio naš izbor, nemam specijalno objašnjenje zašto smo se odlučili baš za njih. Nikada svoje lične afinitete ne koristim u odabiru kreatora koji učestvuju na revijama", kazala je Vesna Mandić, direktorica modne agencije “Fabrika”.

Ona je dodala i da je veoma teško poznate i inostrane dizajnere nagovoriti da dođu u Crnu Goru, ali i region.

"Uvijek je teško nagovoriti ih da dođu i to iz dva razloga. Prvi je taj što je vrijeme održavanja Smotre mode u periodu kada oni završavaju sa Fashion Weekovima i već su umorni i spremaju se za godišnje odmore. Drugi razlog je što sada u ovoj ekonomskoj krizi, kada se sve modne kuće bore za opstanak, oni teže velikim tržištima i vrlo ih je teško dovesti u regione koji nisu njihova potencijalna tržišta", objasnila je ona.

Kako Mandić kaže, dizajneri će u Kotoru predstaviti svoje nove kolekcije za jesen – zimu 2013/14. godine.

"Svi kreatori u Kotor dolaze sa najnovijim kolekcijama. Martini dolazi sa kolekcijom koju je predstavio na posljednjem Fashion Weeku u Milanu, a Balestra sa kolekcijom koju je premijerno predstavio prije samo sedam dana na nedjelji visoke mode u Rimu. Ros takođe predstavlja novu liniju", pojasnila je ona.

Prve večeri svoje modele predstaviće Ros i Martini, dok je druga noć rezervisana za Balestru. Modni događaj počeće u 20 sati i 30 minuta ispred katedrale Sv. Tripuna u Kotoru i prvog i drugog dana.

Bonus video: