Spektakl Roberta Kavalija u Budvi

Početak revije je kasnio pola sata, a sam Roberto Kavali se na crvenom tepihu pojavio desetak minuta ranije
556 pregleda 81 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2013. 23:18h

Revija čuvenog dizajnera Roberta Kavalija koja se održala u Budvi, ispred zidina Starog grada, trajala je nepunih pola sata, ali je publika tokom tih minuta imala priliku da pogleda ekskluzivne modele, od kojih su neki tokom prethodnih godina viđene i na svjetskim zvijezdama.

Proteklih dana pričalo se da će i crvenim tepihom u Budvi prošetati zvijezde kao što su Novak Đoković, Marko Jarić i Andrijana Lima, ali na razočarenje brojne publike koja je iza ograde i obezbjeđenja isčekivala poznate ličnosti, oni se nisu pojavili.

Ipak, pred njima i novinarima prodefilovali su brojni crnogorski i srpski dizajneri, sportisti, vlasnica dnevnog lista Dan, Slavica Jovanović., te supruge visokih funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i Mila Đukanovića - Đurđina Marović i Lidija Đukanović, koja je došla sa sinom Blažom i njegovom djevojkom.

Predsjednica Vrhnovnog suda Vesna Medenica, uspjela je da iskoristi gužvu i izbjegne bliceve i kamere, a za razliku od nje fotoreporterima su pozirali ministri Ivana Brajović i Brano Gvozdenović sa suprugom i kćerkom.

Pred objektive je u svečanoj haljini i na visokim štiklama stala i rukometašica Katarina Bulatović, i svoj stajling prokomentarisala riječima: „Nije uobičajno, navikla sam na dres i na patike, ali mi prija što sam večeras ovdje i što mogu da ispratim ovaj događaj“.

Ona je priznala da ne prati revije Kavalija, ali joj se veoma dopadaju njegove duge haljine, uprkos tome što ona preferira kratke. Na reviji je bila i njena koleginica Jovanka Radičević.

Crvenim tepihom prošetao je takođe košarkaški trener Duško Ivanović sa suprugom.

„Moda je sastavni dio naših života, a Kavali je jedan od velikih dizajnera. Moja supruga prati njegov rad“, prokomentarisao je on.

Reviji je prisustvovao i crnogorski fudbaler Stevan Jovetić, kojeg je ranije pred novinarima pomenuo i sam Kavali rekavši da je odličan.

„Čuo sam za to i veoma mi je drago. Nisam imao priliku da ga upoznam, ali nadam se da hoću. Ovo je njegova prva revija kojoj prisustvujem“, rekao je Jovetić i otkrio da ni on, ali ni njegova djevojka za sada nemaju ništa sa potpisom čuvenog dizajnera.

Tokom prvog dijela revije predstavljena je nova kolekcija za aktuelno proljeće – ljeto, a nju su pretežno činile haljine i kompleti sačinjeni od čipke i gotovo providnih bijelih materijala, dok je jedva par modela bilo prošarano crnim i smjelim jarkim narandžastim i zelenim bojama. Kavali ni ovoga puta nije odustao od animal printa, koji se u pojedinim kreacijama nazirao kao detalj, a bilo je i haljina koje su u potpunosti bile prošarane dezenom krzna.

Drugi dio revije, najavljen je kao retrospektiva dizajnerovog dugogodišnjeg rada, pa su u skladu sa tim manekenke pistom prošetale haljine u kojima su ranije pozirale holivudske glumice i svjetski poznate pjevačice. Haljine su kao što se i pretpostavljalo, bile glamurozne i za posebne događaje, a priliku da u njima provedu nekoliko minuta imale su crnogorske manekenke Manja Gazivoda, Nataša Đurić, Olivera Biševac, Sandra Burić i druge, ali i mlada Maja Čukić.

„Saradnja sa njim je nevjerovatno iskustvo, samim tim što je veoma uvažen kreator. Uglavnom smo bili sa ljudima iz njegove ekipe. Bilo je pomalo naporno, ali kada znaš za koga radiš, ništa nije teško“, kazala je Čukić za Vijesti nakon revije. Ona je dodala da je Kavali bio veoma ljubazan sa svim manekenkama, uvijek raspoložen da se slika sa njima i ispuni im želje.

Između dvije revije, na velikom video bimu koji se nalazio na samom početku piste prikazivani su inserti na kojima se vidio Kavali u prisustvu svjetskih zvijezda.

Početak revije je kasnio pola sata, a sam Roberto Kavali se na crvenom tepihu pojavio desetak minuta ranije. Na pitanje novinara da li osjeća tremu, odgovorio da taj osjećaj uvijek ima.

„Još nisam upoznat sa radom crnogorskih dizajnera, ali ću sada imati Crnu Goru na umu i u srcu, jer želim da upoznam što više ljudi, kako bih i sebe što bolje predstavio njima“, rekao je kreator.

Nakon revije VIP zvanice, organizatori, Kavali i manekenke su se preselili na Citadelu gdje je održan afterparti.

Galerija

Bonus video: