Na takmičenju dizajnera pobijedili Lazar Ilić i Jelena Roganović

„Toliko sam iznenađen i srećan, da ne mogu da opišem. Trenutno sam najsrećniji čovjek“, kazao je Ilić
60 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2013. 08:11h

Pobjednici regionalnog takmičenja „Stil Afrodita“ koje je sinoć održano u hotelu „Mediteran“ u Budvi, su dizajneri Lazar Ilić i Jelena Roganović. S obzirom na to da je nagrada na ovom konkursu predstavljanje kolekcija na Nedjelji mode u Moskvi, Balkan će imati dva predstavnika, oba iz Crne Gore. Drugo mjesto osvojila je takođe crnogorska kreatorka Milena Đurđić, dok je treće dodijeljeno Marini Mićanović iz Srbije.

„Nikad do sada nisam očekivala pobjedu, ali isto tako nikad se nisam prijavljivala na takmičenja dok nisam bila sigurna da mogu nešto da postignem. Tri mjeseca sam izrađivala ovih šest modela, što je veoma dug period. Biti proglašen za najboljeg dizajnera, među brojnim kolegama sa ex-Yu prostora, znači puno“, kazala je za Vijesti Roganović, pošto joj je uručena statua.

„Smatram da Crna Gora ima puno dobrih dizajnera i to je bio razlog zbog kojeg nisu mogli da se odluče za prvo mjesto“, prokomentarisao je Ilić to što su prva dva mjesta pripala kreatorima iz Crne Gore

„Toliko sam iznenađen i srećan, da ne mogu da opišem. Trenutno sam najsrećniji čovjek“, kazao je Ilić.

On je dodao da je spreman na uzajamnu pomoć kako bi se i on i Roganović što bolje predstavili u Moskvi.

„Smatram da Crna Gora ima puno dobrih dizajnera i to je bio razlog zbog kojeg nisu mogli da se odluče za prvo mjesto“, prokomentarisao je Ilić to što su prva dva mjesta pripala kreatorima iz Crne Gore.

Takmičenje su organizovali Tatjana Sovačenko, Ala Zirianova, Nina Stanišić, vlasnica modne agencvije National Style i Ljubinka Jakić, a stručni žiri čini su Sovačenko (predsjednica asocijacije 'Visoka moda Sibir'), Salvatore Karbone, David Bočini, Jelena Đukanović, Marina Banović i Nikola Marković.

Svoje modele predstavili su i Linda Dušaj, Marija Mugoša, Ksenija Đurović, Tijana Burić, Sanja Matijević iz Crne Gore,Stevica Ponorac, Kristina Ivković, Marija Ignjatović, Ana Ličina iz Srbije, Tihana Todić, Biljana Blagojević (BiH), Basini Amel sa Kosova i Marija Koleva iz Makedonije.

Đurđić: Znalo se da će Jelena pobijediti

Nakon proglašenja pobjednika stigle su i pritužbe na račun organizatora, pa je mikrofon u ruke uzela portparolka Milene Đurđić i prisutnim saopštila da se ime Roganović u kontekstu pobjednice pominjalo nekoliko dana prije održavanja takmičenja. Ona je dodala je Đurđić ipak odlučila da učestvuje, jer su je ubijedili da to nije tačno, ali se „neposredno nakon završetka revija i prije sabiranja glasova ponovo čulo da je pobjednik sigurno Roganović“.

„Čula sam priče danas i prije par dana i ne želim da ćutim, volim da kažem šta je dobro, a šta je loše. Nikada nisam za sebe rekla da sam najbolja, ali isto tako smatram da ako se organizuju ovakva takmičenja, onda moraju biti regularna i fer“, ispričala je Đurđić.

„Da sam dobila ovo drugo mjesto, a da nisam čula za insinuacije, bila bih presrećna. Jedini sam dizajner iz Crne Gore koji je nedavno dobio priliku da predstavi kolekciju u Crnogorskom narodnom pozorištu, a po reakcijama publike sam očekivala nešto potpuno drugačije. Posvetite se nečemu, a onda saznate da je sve namješteno“, objasnila je Đurđić.

Na koktelu nakon revije, pojedini učesnici takmičenja su takođe imali primjedbe na regularnost, ali nisu htjeli da ih javno iznesu. Roganović, nije željela da komentariše ove optužbe, već je izjavila da ni sama nije očekivala pobjedu.

Galerija

Bonus video: